Sărbătoarea naşterii Domnului este aşteptată an de an cu bucurie. Mulţi sunt fericiţi de venirea moşului, în timp ce alţii se simt împliniţi atunci când se strânge întreaga familie la masă. Şi cum Crăciunul este şi despre ceea ce mâncăm, iată cum arată o cină tradiţională în diferite ţări ale lumii:
Italia
Italienii încă păstrează tradiţia „festa dei sette pesci”, adică festinul celor şapte peşti. Aceştia pregătesc, în mod obligatoriu, şapte tipuri de peşti fie la cuptor, fie cu sos de roşii, fie fripţi la tigaie. Ideea e să fie inclusiv şapte reţete diferite.
Marea Britanie
Curcanul este cel mai popular fel de mâncare de Crăciun. Alte feluri de mâncare populare includ şunca sau friptura de vită, dar în Marea Britanie, curcanul este cu siguranţă felul principal ales. Adesea, oamenii cumpără un curcan congelat, îl decongelează şi apoi îl pregătesc în cuptor timp de câteva ore înainte de a adăuga garnituri, sosuri.
Polonia
Polonezii au un aperitiv ceva mai special. Dacă noi nu suntem obişnuiţi să mâncăm ciorbă de Crăciun, în Republica Polonă borşul de sfeclă este nelipsit. Acesta conţine şi nişte găluşte umplute cu ciuperci numite uszka.
Puerto Rico
Aici, sărbătoarea Crăciunului începe chiar din luna noiembrie, mâncărurile fiind multe şi diverse. Totuşi, doar pe 24 decembrie aceştia servesc arroz con gandules, un orez special pregătit cu mazăre şi porumb şi condimentat cu ulei de măsline şi usturoi
Bahamas
Ziua de Crăciun reprezintă o mare sărbătoare culinară pentru bahamieni. Localnicii pregătesc una dintre cele mai diverse cine de pe glob care include curcan, şuncă, macaroane cu brânză, mazăre, orez făcut cu lapte de cocos, dar şi salată de cartofi.
Etiopia
Aici nu se sărbătoreşte Crăciunul pe 24 decembrie, ci la 2 săptămâni distanţă. Cei mai mulţi etiopieni pregătesc o tocăniţă din carne de pui, miel sau vită, în care adaugă legume şi ouă. Neapărat, aceasta trebuie să fie picantă.
Japonia
Tradiţia de Crăciun din Japonia este de a cumpăra o „găleată cu aripioare de la KFC”. Totul a pornit din anii ’70, atunci când a avut loc campania „Kentucky for Christmas”. Nu se ştie adevărul din spatele acesteia (unii susţin că directorul de atunci al KFC Japonia a promovat puiul ca fiind mâncarea tradiţională de Crăciun a americanilor), însă un lucru este cert: a avut un real succes.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XDeci vremea ar fi fost toamna devreme nu iiarna care din cauza spațiului geografic ne tine într-o liniște la adăpostul vestului si rușilor care se perindau agale la un trai pe meleaguri unde munca este doar pentru a lucra si a face bisnita cu ce rămâne din idealuri muncitorești care sunt acum vizavi de Rusia Germania mai nou Elveția Germania si Europa ca si armata.
-
👍👍👍
si americaine nimic..nu ne tineti la curent cu ce baga pe sub nas..?