Începând din luna iulie a anului trecut, exporturile din China au fost în creştere, stimulate de achiziţiile de produse care au legătură cu pandemia, precum măşti şi echipamente pentru munca de acasă, inclusiv computere. În schimb, importurile Chinei nu au înregistrat o creştere similară, ceea ce a avut drept rezultat o lipsă de containere maritime care să ajungă în China pentru a fi umplute şi trimise din nou spre pieţele externe.
Această situaţie a dus la creşterea costurilor cu shipping-ul şi la majorarea preţurilor pentru produsele chineze pe pieţele externe, ceea ce ar putea afecta cererea la export, susţine Serena Zhou, analist la Mizuho Financial Group Inc. în Hong Kong.
“Majorarea preţurilor pentru livrările externe ale Chinei, din cauza lipsei de capacităţi de shipping, va afecta creşterea exporturilor chineze, în pofida unei cereri externe solide stimulată de sezonul sărbătorilor şi închiderii uzinelor din Europa”, susţine Serena Zhou.
Aceasta avertizează că criza de containere maritime ar putea să se agraveze pe măsură ce exportatorii vor căuta să îşi prioritizeze livrările înaintea Anului nou lunar chinezesc, care începe în februarie.
Repercusiunile acestei crize de containere se fac resimţite în întreaga Asie, un raport publicat la mijlocul lunii decembrie de Agenţia de promovare a comerţului din Japonia menţionând creşterea costurilor cu shipping-ul şi lipsa de containere în Asia de Sud-Est şi India.
La rândul său, cea mai mare companie sud-coreeană de shipping, HMM Co., a estimat joi că lipsa de containere şi spaţii pe nave ar putea continua în prima jumătate a lui 2021. HMM Co. a fost nevoită să introducă un număr suplimentar de nave pe rutele spre SUA, pentru a ajuta companiile sud-coreene să îşi livreze bunurile şi va introduce o navă suplimentară spre Europa la finele acestei luni.
SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XSmecheri chinezii … datorita pandemiei multi au falimentat si au inchis spre bucuria chinezilor care au ai mult de lucru ! Bravo lor si rusine conducatorilor celeorlalte tari care nu au sustinut economic firmele de productie pt.a-i mentine pe piata .
BRAVO LUME DE TARTANI: Partidul Comunist Chinez trimite virus la toata planeta, Occidentul inchide sectoare intregi ale economiei, China trimite si mai mult virus, Occidentul inchide si mai multe sectoare economice, si cumpara de la chinez. China va trimite atata virus cat e necesar ca Occidentul sa colapseze. Sunt tari care au luat masuri drastice de inchidere a economiei si virusul tot cedeaza, Dece : Trmite chinezu cat e nevoie sa se infecteze si cei care se duc doar la serviciu si acasa. Si cand vor sta toti din acasa , va trimite chinezul prin posta bonuri valorice de 10 Euro sau Dolari infestate, ca sa fie sigur ca fiecare cetatean din UE sau SUA se va infecta .Agentii chinezi pplaseaza virus peste tot in tarile rivale sau inamice, in aeroportui, porturi, trenuri, tramvaie, manere usilor companiilor vestice, manerele usilor de la intrarea in marile magazine, oriunde pune omul mana. Chinezii au antidotul ,agentii lor nu se infecteaza, doi agenti pot infesta intr-o zi un oras ca Londra sau Parisul. Si peste o luna revin si mai infesteaza o data. Pana ce china castiga razboul biologic inceput impotriva occidentului.
Solutia propusa de un american. Trimiteti vreo 50 de focoase atomice peste China, care sa loveasca tintele cheie si va veti minuna ca virusul va disparea in 10 zile de pe toata planeta.
-
Amin!
Domnul sa ne aibe in paza.
comparati produsele textile facute de fosta fabrica Tricoul Rosu sau jucăriile in special păpusile fabricate de fosta ” Aradeanca ” cu cele importate din China si apoi vorbim. !hai pa!
hai pa!
INTREBARE:
de ce nu au acceptat chinezii controale pe linie sanitara din partea Europei /OMS, etc /pt a se vedea cauza /sursa/ aparitiei covidului? de ce Europa si chiar si SUA tac chitic??
ha?
-
Trump nu a trecut deloc. Nu știu ce mass-media urmărești, poate ar trebui sa faci o schimbare
-
Erată Nu a tăcut*
-
China este cea mai prosperă tară din punct de vedere economic în urma crizei economice declanșată de china, criza numită COVID. NU e o epidemie, e o gripă severă, însoțită de criza economică mondială artificială, fabricată în China.