Centrul local pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a precizat că a găsit urmele pe suprafaţa unuia dintre produse şi că testele de acid nucleic viral prezent în probă au ieşit pozitive, potrivit ziarului Global Times.
Prin urmare, întregul personal care ar fi putut intra în contact cu acest produs a fost supus testelor COVID-19 care deocamdată au ieşit negative.
Pe de altă parte, loturile vândute din acest produs au fost date în urmărire şi confiscate de autorităţi, potrivit ziarului.
Autorităţile au recomandat consumatorilor să fie atenţi când cumpără carne şi fructe de mare din import şi “să fie precauţi pentru a reduce riscurile de infecţie”.
Nu este primul caz de acest fel, având în vedere că miercuri, în oraşul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveţi importate din Ecuador, în timp ce în oraşul portuar Shandong au fost detectate urme pe ambalajul unor peşti congelaţi.
În data de 10 iulie, China a suspendat importurile de creveţi albi congelaţi de la trei firme ecuadoriene după ce au fost descoperite resturi ale virusului pe ambalajele acestora, anunţase atunci Administraţia Generală a Vămilor.
Televiziunea naţională CCTV a informat marţi că un restaurant din Wuhu depozitase ambalajele contaminate într-un congelator după ce le achiziţionase şi că toate localurile din oraş care comandaseră astfel de produse au fost sigilate. SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XPăi, ce precauții să luăm dacă cumparam asemenea marfă contaminată. Cum ne dăm seama sau cum putem preveni infecția? Ajunge dacă spălăm carnea?
Aloooooo, chiar si WHO a declarat ca nu exista nicio dovada stintifica ca virusul traieste pe suprafata unor obiecte. Deci 0 dovezi …..
-
Exista destule studii care arata ca virusul traieste chiar si pana la 4 zile pe anumite suprafete (lemn, metal, carton, plasti etc)
De ce crezi ca o recomadare a celor de la WHO este dezinfectarea obiectelor si a mainilor? De forma?
Cele mai multe congelate sant la limita de – 28 grade ,adica cum rezista virusul ,si e o perioada de timp relativ lunga de conservare !! Ceva nu potriveste aici !!
-
“Only minimal reduction in virus concentration after 21 days at 4°C and -80°C.” – informatie preluata de pe siteul WHO si face referire la SARS Cov 1 (nu 2, ce de acum).
(In traducere concentratia de virus, dupa 21 de zile la temperatura intre 4 si -80 grade este minima.)
Nu mai trageti concluzii inainte sa va informati un pic.
-
am tradus gresit: corect era sa scriu reducerea concentratie virusului, dupa 21 de zile la temperaturi intre 4 si -80 grade, este minima.
-