Bruxelles-ul intenţionează astfel să transmită “un semnal ferm de sprijin tuturor statelor membre care sunt afectate”, a declarat vicepreşedinta Comisiei Europene pentru Suveranitate tehnologică, securitate şi democraţie, Henna Virkkunen.
De cele 170 milioane de euro vor beneficia Estonia (19,4 milioane euro), Finlanda (50 milioane), Letonia (17 milioane), Lituania (15,4 milioane), Polonia (52 milioane) şi Norvegia (16,4 milioane), aceasta din urmă nefiind membră a UE.
Finanţarea va contribui la modernizarea reţelelor de telecomunicaţii, la implementarea echipamentelor mobile de detectare şi la combaterea intruziunilor cu drone, asigurând astfel cunoaşterea situaţiei de pe teren în timp real şi creşterea mobilităţii patrulelor de frontieră, precizează Comisia într-un comunicat.
Aceasta din urmă consideră pe de altă parte că statele UE pot fi exceptate de la aplicarea regulilor europene în ce priveşte azilul pentru migranţi, “în mod excepţional şi în condiţii stricte” în cazul în care migranţii sunt „instrumentalizaţi” de Rusia şi Belarus într-un „război hibrid”, respectiv ca instrument politic pentru a destabiliza UE şi a pune în pericol securitatea şi integritatea spaţiului Schengen şi securitatea UE în ansamblu, spune executivul comunitar.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XPoate niște bani din sumele imense ale oligarhilor ruși reținute de UE ar fi și mai buni
La cate comisii au sunt tot atâția tăietori de mentă, plătiți degeaba.
Asta era toata tarasenia , bani mai multi , moca.
-
Cand primesti bani, comentezi, cand nu primesti bani, comentezi, cand trebuie sa dai bani, comentezi. Rusofilii nu sunt multumiti niciodata
-
Iar tu mai cerșetorule. În loc sa muncești ai ajuns sa aștepti ajutoare de la aia ce ii tot linji in spate și din cauza ta și a celor ca tine se molipsesc si cei tineri. Tu nu ești mulțumit indiferent ce.
-
Se trezi milimetrosexualul de origine ruseasca sa dea cu opinia-n gardul cocinii unde era instalat
-
-