Primii câţiva ani din viaţa unui copil sunt esenţiali pentru dezvoltarea cognitivă a acestuia, dar din cauza pandemiei de COVID-19 care a declanşat închiderea creşelor, şcolilor şi locurilor de joacă, viaţa copiilor s-a schimbat considerabil.
Din cauza lipsei de socializare şi a interacţiunii normale cu părinţii, copiii din perioada pandemiei par să fi avut un scor şocant de scăzut la testele menite să evalueze dezvoltarea cognitivă, a spus autorul principal al studiului, Sean Deoni, profesor asociat de pediatrie la Universitatea Brown.
În deceniul precedent pandemiei, scorul mediu IQ la testele standardizate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei luni şi trei ani a fost de aproximativ 100, dar pentru copiii născuţi în timpul pandemiei, acest număr a scăzut la 78, conform analizei, care este încă în curs de evaluare, potrivit The Guardian.
„De obicei aceste lucruri nu se văd, în afara tulburărilor cognitive majore”, a spus Deoni.
Studiul a inclus 672 de copii din statul Rhode Island. Dintre aceştia, 188 s-au născut după iulie 2020 şi 308 s-au născut înainte de ianuarie 2019, în timp ce 176 s-au născut între ianuarie 2019 şi martie 2020. Copiii incluşi în studiu nu aveau dizabilităţi de dezvoltare.
Cercetătorii au descoperit că cei din medii socioeconomice mai scăzute s-au descurcat mai rău la teste.
Motivul principal din spatele scăderii scorurilor este probabil lipsa stimulării şi interacţiunii acasă, a spus Deoni.
„Părinţii sunt stresaţi şi dezamăgiţi … acea interacţiune pe care ar avea-o copilul în mod normal a scăzut substanţial”.
Nu este clar dacă aceste scoruri cognitive mai mici vor avea un impact pe termen lung.
„Capacitatea de a corecta lucrurile devine mai mică, cu cât copilul creşte”.
Sir Terence Stephenson, profesor de sănătate al copiilor din Nuffield la University College London, a declarat că cercetarea a fost interesantă, având în vedere că s-au scris multe despre impactul asupra educaţiei copiilor de vârstă şcolară, dar nu s-au aflat prea multe lucruri despre nou-născuţi.
Trimite articolul
XOare?
Toti copiii ce primesc ca jucarie telefonul mobil al parintelui pt.a fi cuminte iar parintele sa nu fie deranjat vor avea performante reduse. Lipsa comunicarii, socilizarii in masă , liposa sportului si alte activitati recreative si creative vor duce la un handicap al societatii !
-
Ai dreptate in ce spui dar aici e vorba de copii nascuti in perioada in care erau in vigoare masurile antisociale luate in numele “sfantului covid”. Exact masurile astea idioate “anti-covid” au avut cel mai mare efect ca asta cu telefonul mobil nu e ceva care a aparut anul trecut ci dainuieste de cand au aparut smartphoneuri iar in acest articol e vorba de copii nascuti incepand de anul trecut.
Ha ha ha….. Nu cred ca exista asemenea știre idioților cacamas pe. Voi și știrile. Vostre de căcat, idioți de 2 lei ce sunteți.
-
Total de acord cu tine. Daca as avea puterea, as sterge site-ul asta de nimic.
Sa nu dai comentariile toate fututi gatu matii de ordinar….
Mai retardați decât cei care scot asa știri nu pot fi!
Domne ferește ce prostie zace în voi!