În pofida avizelor Agenţiei europene pentru medicamente şi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, favorabile utilizării sale, “campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a anunţat directorul Agenţiei naţionale de sănătate, Soren Brostrom, în cadrul unei conferinţe de presă.
Celor circa 150.000 de persoane care au primit o doză din acest ser li se va propune un alt vaccin pentru a doua doză, potrivit autorităţilor.
Danemarca a suspendat temporar vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pe 11 martie ca măsură de precauţie şi nu a reluat de atunci inocularea cu acest ser, nici măcar într-o măsură limitată, cum au procedat alte ţări.
Motivul pentru suspendarea vaccinării cu acest ser este reprezentat de cazurile izolate severe de cheaguri de sânge, şi chiar de decese suspecte, la oameni care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca.
Chiar dacă a confirmat pe 8 aprilie o legătură cu cazurile foarte rare de tromboză grave, EMA a estimat că beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile.
Majoritatea ţărilor europene care au suspendat utilizarea vaccinului au reluat-o, cel mai adesea fixând o limită de vârstă.
Africa de Sud a renunţat la ser în februarie, întrucât eficacitatea sa este pusă la îndoială în combaterea tulpinii apărute în această ţară. SUA, ca şi Elveţia, nu au autorizat încă vaccinul AstraZeneca, iar Venezuela a refuzat să facă acest lucru, invocând efectele sale secundare.
Renunţarea la vaccin înseamnă o prelungire cu trei săptămâni a programului danez de imunizare, care prevede vaccinarea tuturor celor de peste 16 ani până în luna iulie.
În Danemarca, la persoanele injectate cu AstraZeneca s-au înregistrat două cazuri de tromboză grave, dintre care unul mortal, ambele fiind persoane fără probleme anterioare de sănătate.
SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XInteresant ca Marea Britanie cu cei peste 30 milioane de englezi care s-au vaccinat majoritatea presupun chiar cu Astra Zeneca si deci ar putea avea teoretic o statistica privind ponderea sau procentul de efecte secundare mai corecta nu a luat o astfel de masura nici macar una temporara. Acum nu stiu daca in cazul celorlate vaccinuri situatia este mult mai diferita din acest punct de vedere.
-
Probabil între timp au apelat, în secret, la vaccinul Sputnik V, pentru că au auzit că, cei care se vaccinează cu vaccinul rusesc, învață limba rusă peste noapte.
-
Poate si cu vaccin az se invata engleza! In vis,daca nu ai prins un cheag prin creier!?
-
-
Bine zici :” presupun chiar cu Astra Zeneca” … Oricum, e vaccinul facut chiar de ei, doar nu te-ai astepta sa-si huleasca marfa! Apropo, noi de ce nu renuntam? Vad ca ghitzone al nostru ne vaccineaza si neprogramati…cu astra zeneca !
-
vaccinul astrazeneca este realizat de un concern britanico-suedez cu sediul in Cambridge. Este produs dupa metoda clasica (cu vector) si nu prin cea mai noua cu modificare ARN. La tulpina britanica are o eficienta apropiata cu cea a virusului original. La cea sud-africana analizele nu sunt concludente din cauza testarii pe putine cazuri a vaccinului. In Marea Britanie in ianuarie in urma imunizarii de turma s-a ajuns la un numar record de infectari zilnice noi iar acum ei declara un numar foarte mult scazut de noi infectari zilnice. Pe mine ma surprinde increderea masiva a populatiei din MB fata de acest vaccin ..
-
Poate exista o explicatie in articolul asta 😎 https://eand.co/how-britain-became-the-dumbest-society-in-the-world-e90431463924
-
-
Bine ca la noi e “la liber” chiar si fara programare https://www.g4media.ro/vaccinurile-cu-adenovirus-sub-semnul-intrebarii-serurile-dezvoltate-de-astrazeneca-si-johnson-johnson-trezesc-multe-suspiciuni-si-sunt-astazi-sub-lumina-reflectoarelor.html … mai asteptam sa vedem cand apar probleme si la celelalte, pe o anumita logica urmatorul ar fi ala de la Pfizer ca sa ramana doar Moderna care e cel mai scump… sau va reiesi la un moment dat ca cel mai bun e cel chinezesc🙄
-
oricum in toate cazurile va reiesi ca tu esti cel mai prost 🙂