Irlanda a devenit joi prima ţară din Europa care a reintrodus carantina la nivel naţional. Pe o perioadă de şase săptămâni se interzic adunările, iar locuitorii ţării trebuie să lucreze de acasă, cu unele excepţii.
Chiar şi Suedia, care a stârnit mari controverse prin teoria „imunităţii de turmă” şi decizia de a nu impune carantină va introduce unele restricţii. Premierul Stefan Lofven a anunţat joi că, de la 1 noiembrie, în cluburile de noapte va exista o limită maximă de 50 de persoane. „E timpul ca petrecerile din cluburi să se oprească. (…) E o lipsă de respect faţă de personalul medical care a lucrat din greu, zi şi noapte, să deschidă ziarul şi să vadă poze de pe ringul de dans”, a spus Lofven.
Carantină parţială în Slovacia, începând cu 26 octombrie
Oamenii nu vor putea ieşi din case în lipsa unei dovezi că au efectuat testul pentru depistarea SARS-CoV-2 (rezultatul fiind, bineînţeles, negativ). E permis totuşi accesul în spaţiul public pentru aprovizionare de la cel mai apropiat magazin.
COVID-19 în Ţara Galilor: Două săptămâni de carantină, începând de vineri
Toţi oamenii, cu excepţia celor care lucrează în domenii esenţiale, vor fi nevoiţi să rămână în case.
Noi măsuri în Manchester. O săptămână de restricţii anti coronavirus în Londra
Londra a trecut de sâmbătă, 17 octombrie, de la un nivel „mediu” la unul „ridicat” de alertă. Londonezilor li s-a limitat cercul de persoane cu care intră în contact, după ce capitala a atins un nivel maxim de infectare. Săptămâna trecută, rata infectărilor ajunsese în Londra la 100 de cazuri la 100.000 de locuitori.
În afara locuinţei, numărul maxim de persoane admise într-un grup este de şase oameni. De asemenea, londonezii nu se mai pot întâlni cu locuitori ai altor „gospodării” nici în restaurante şi pub-uri. Autorităţile recomandă şi evitarea mijloacelor de transport public.
COVID-19 în Franţa: Stare de urgenţă, de vinerea trecută
Guvernul francez a aprobat miercuri, 14 octombrie, reinstituirea stării de urgenţă. De azi, carantina nocturnă se extinde în mai multe zone din ţară, afectând 46 de milioane de francezi, a anunţat joi premierul Jean Castex. Între orele 21.00 şi 6.00, circulaţia pe străzi va fi interzisă în 38 de zone administrative.
Fără petreceri nocturne în Grecia. Atena şi Salonic, „zone de risc”
Oamenii vor rămâne în case între orele 00.30 şi 5.00 pentru a reduce adunările şi petrecerile unde apar, deseori, adevărate focare COVID-19.
Situaţia COVID-19 din Germania. Joi a fost atins un nou record de cazuri zilnice
Cancelarul german Angela Merkel a declarat că se simte „neliniştită” în legătură cu „creşterea exponenţială” a cazurilor de coronavirus din ţară. Între timp, situaţia nu a dat semne de ameliorare. Datele publicate de autorităţi indică tot mai multe cazuri zilnice de COVID-19, joi depăşindu-se pentru prima oară pragul de 10.000 de infectări în 24 de ore.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XVedeti-va de treaba,astia mint toti,nu-i nimic adevarat…Iohannis si Orban sunt de vina ca n-au facut nimic nici in tarile astea,nu numai la noi.
Dar pe tine de ce te-as crede?
Daca cumva esti si tu aliat cu ei, cu mincinosii?
De tine pana acum nici nu am auzit, oare pe cine as crede pana la urma?
-
Eu am scris la mishto,pentru cei ce inca nu cred in virus.In alta ordine de idei nici tu nu esti o persoana arhicunoscuta.Crezi pe cine vrei,egal.Dar citeste articolul.