MAREA BRITANIE. Un nou studiu bazat pe un sondaj efectuat în nordul Regatului Unit arată că persoanele care călătoresc în afara localităţii de domiciliu au o stare de sănătate mai bună. Un motiv ar putea fi acela că, atunci când o persoană nu poate călători, are şi mai puţine interacţiuni sociale, ceea ce poate contribui la singurătate şi deteriorarea sănătăţii. Pe baza răspunsurilor la sondaj, autorii au concluzionat că persoanele care au putut călători la cel puţin 24 kilometri distanţă de casă, care au putut călători frecvent şi care au putut vedea mai multe locuri noi au avut mai multe şanse de a raporta o stare de sănătate mai bună. Oamenii mai în vârstă, cei mai câştigaţi Asocierea dintre călătorii şi starea de sănătate au fost mult mai semnificative în cazul respondenţilor cu vârsta de 55 de ani şi peste. Autorul principal, Dr. Paulo Anciaes, notează că cercetările anterioare au stabilit că abilitatea de a călători poate creşte, totodată, accesul la oportunităţi de angajare şi educaţie. Acesta a declarat pentru Medical News Today că nordul Angliei a fost ales ca zonă de studiu deoarece este în urmă faţă de restul ţării.
„Guvernul are, ca una dintre principalele sale priorităţi, „nivelarea” Nordului şi a altor regiuni rămase în urmă (…) Rezultatele în materie de sănătate sunt în mod constant mai proaste [în Nord] decât în Sud (…) iar statisticile şi studiile sugerează că acest lucru se explică în principal prin veniturile mai mici. Studiul nostru a încercat să descopere alte posibile motive: am descoperit că abilitatea de a călători este unul dintre cauze”.
Socializarea ajută sănătatea Cercetătorii au descoperit că, atunci când oamenii erau limitaţi în ceea ce priveşte numărul de locuri în care puteau merge, lipsa oportunităţilor de interacţiune socială era direct legată de o stare de sănătate mai proastă. Călătoriile în afara zonei locale pot avea, de asemenea, un efect direct asupra calităţii sănătăţii, în sensul că le pot permite oamenilor să acceseze mai multe opţiuni de asistenţă medicală şi, poate, mai bune decât cele disponibile mai aproape de casă. Interacţiunea socială ne face bine.
„Singurătatea este asociată cu atacurile de cord, cancerul, recuperarea întârziată a cancerului, progresia bolilor de inimă, tensiunea arterială ridicată şi vindecarea mai lentă a rănilor”, arată doctora Elizabeth Pegg Frates.
„De asemenea, un studiu recentTrusted Source indică faptul că singurătatea poate fi asociată cu dezvoltarea diabetului de tip 2”.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XDe menționat faptul ca, acest studiu e valabil numai pt. cei care s-au nascut cu o linguriță de aur in guriță!