Evei Kaili i s-a retras sâmbătă mandatul de vicepreședinte al Parlamentului European de către președintele Roberta Metsola, în urma acuzelor de corupție care i-au fost aduse.
„Președintele Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate atribuțiile și sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitate de vicepreședinte al Parlamentului European ”, a precizat purtătorul de cuvânt al Robertei Metsola, citat de Mediafax, „în lumina investigațiilor judiciare aflate în desfășurare de către autoritățile belgiene”.
Vicepreşedinta Parlamentului European Eva Kaili a fost reţinută vineri seară, la Bruxelles, sub acuzaţii de corupţie, alături de alte patru persoane. Potrivit acuzațiilor aduse parlamentarului, o ţară din Golf, neprecizată de anchetatori, dar pe care presa belgiană a identificat-o ca fiind Qatar, este suspectată că a oferit mari sume de bani şi cadouri generoase pentru a influenţa decizii politice şi economice ale Parlamentului European, beneficiarii acestor sume fiind și cei învinuiți în acest dosar.
Europarlamentarul socialist grec Eva Kaili, în vârstă de 44 de ani, a fost interogată și apoi arestată după ce alte persoane au fost arestate, în timp ce poliţiştii au percheziţionat 16 proprietăţi în cursul zilei de vineri.
Kaili este membră a Mişcării Socialiste Panelenice şi a fost votată în calitate de vicepreşedinte în ianuarie 2022. Ea este europarlamentar din 2014. Europarlamentarul grec a numit recent Qatar un „fruntaş în domeniul drepturilor muncii”, după ce s-a întâlnit cu ministrul muncii din această ţară, relatează Politico. Sursa citată a adăugat că Qatar este acuzat că vizează oficiali „cu o poziţie politică şi/sau strategică semnificativă” în Parlament, înainte de a le trimite „sume substanţiale de bani”.
Acest lucru se întâmplă în ciuda preocupărilor internaţionale legate de posibile decese în rândul muncitorilor migranţi în timpul construirii stadioanelor turneului.
Procurorul federal al Belgiei a anunţat, potrivit Mediafax, arestările după ce 600.000 de euro în numerar au fost descoperiţi când poliţia a efectuat cele 16 percheziţii la cele 16 adrese din Bruxelles.
Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unei anchete mai ample privind „organizarea criminală” corupţia şi spălarea de bani şi au vizat în principal asistenţii parlamentari, a precizat parchetul federal belgian într-un comunicat. Însă o sursă apropiată cazului a confirmat informaţiile din presă potrivit cărora acesta se concentrează asupra unor presupuse încercări ale Qatarului de a corupe un socialist italian care a fost membru al Parlamentului European între 2004 şi 2019.
Trimite articolul
XSá-i poarte la Nuti putin de urát…
2 blonde in celulá… ce rimeazá ???
wow!
cum se poate , la UE? acolo de unde luăm ”lumină” ?
-
Coruptie exista oriunde, doar ca in UE nu este endemica, ca in alte parti…
-
Asa este, in ue nu este endemica. Este peste tot si mai nou, permanenta. Uite, caz recent. Accidentul cu autocarul de la Cuied parca. Zeci de oameni spun ca nu au fost montate indicatoare si vine cionca cu tupeu si spune ca au fost furate. Da, din pix. iti dau exemple pana maine, si de afara daca vrei. Doar ca esti cap patrat si o tii tu pe a ta sa muti discutia de la furaciuni. Ai impresia ca toti suntem prosti numai tu, sluga de partid, esti destept. O sa se termine ele si astea…
-
Lasa trancaneala codobelcule. Nu-ti place in UE, pleaca! Sunt sigur ca tari precum Rusia, Belarus, Iran, Coreea de Nord te asteapta cu bratele deschise. Drum bun!
-
-