Israel. „Guvernul a aprobat în unanimitate planul premierului Netanyahu pentru dezvoltarea demografică a localităţilor din Golan (…). În lumina războiului şi a noului front din Siria (după căderea preşedintelui Bashar al-Assad) şi a dorinţei de a dubla populaţia din Golan (…), aceasta este o decizie care întăreşte localităţile din Golan şi statul Israel”, se arată într-un comunicat al executivului israelian.
În prezent, peste 50.000 de oameni trăiesc pe acest platou stâncos, puţin peste jumătate dintre ei fiind evrei israelieni, iar restul, din minorităţile religioase ale druzilor şi alawiţilor.
Israelul a desfăşurat trupe într-o zonă tampon de pe partea siriană a graniţei după căderea regimului lui Bashar al-Assad.
Zona se află sub supravegherea ONU în conformitate cu un acord de încetare a focului din 1974 între cele două ţări.
„Întărirea Înălţimilor Golan înseamnă întărirea Israelului, iar asta este deosebit de important în acest moment”, a spus Netanyahu.
Zona va fi „păstrată, făcută să înflorească şi colonizată”, a adăugat el.
Înălţimile Golan au fost cucerite de Israel în 1967 şi anexate în 1981. Conform dreptului internaţional, zonele sunt considerate a fi teritoriu sirian ocupat de Israel.
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a recunoscut oficial Înălţimile Golan ca teritoriu israelian în timpul primului său mandat în 2019, marcând o schimbare în politica externă americană.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XSub sumbre vise si desarte serante, Israelul isi pregateste siesi urmatorul holocaust.
Pacat, mare pacat…
Uciderea copiilor nu ramane fara raspuns de la Dumnezeu.