Un larg contingent de poliţie a încercuit zona din centrul oraşului, potrivit media olandeze.
Nu se cunoaşte exact numărul de ostatici, media locale evocând între patru şi cinci persoane.
Potrivit poliţiei, circa 150 de persoane au fost evacuate.
“Vedem că sunt multe întrebări asupra motivaţiei. Deocamdată, nimic nu arată că este vorba de un atac terorist”, a adăugat poliţia locală pe reţeaua socială X.
Ulterior, poliţia olandeză a anunţat că trei persoane au fost eliberate, dar că luarea de ostatici este în continuare în curs.
Poliţia le-a cerut oamenilor să evite deplasările în centrul oraşului, care este situat nu departe de Arnhem.
Serviciile feroviare din zona afectată au fost anulate.
Olanda a cunoscut o serie de atentate şi de comploturi teroriste, însă nu la scara celor din alte ţări europene, precum Franţa sau Regatul Unit.
În 2019, ţara a fost îndoliată de un atac cu focuri de armă într-un tramvai din oraşul Utrecht, atac care a făcut patru morţi. Un bărbat de origine turcă, identificat drept Gokem Tanis, a mărturisit ulterior că a avut o motivaţie teroristă pentru acest atac, care a dus la încercuirea celui de-al patrulea cel mai mare oraş al ţării.
Tot în 2019, poliţia olandeză a inculpat doi jihadişti care ar fi plănuit un atentat terorist ce implica intervenţia de kamikaze şi de maşini-capcană.
În 2004, cineastul olandez Theo van Gogh a fost asasinat la Amsterdam de un bărbat cu legături cu o reţea teroristă islamistă olandeză.
Sursa: AGERPRES
Citiți principiile noastre de moderare aici!