„Acum există o discuţie serioasă… despre capacitatea noastră de a ne apăra, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianţă mai mare.
Şi dacă, la un moment dat, ajungem la concluzia că trebuie să ne schimbăm statutul neutru, acest lucru va trebui să se întâmple printr-un proces democratic”, a spus Sandu, intervievată de Politico, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos.
Neutră prin Constituţie
Fostă republică sovietică, Moldova are un statut de ţară neutră consacrat în Constituţie. Cu toate acestea, guvernul de la Chişinău a început deja cooperarea cu Alianţa Atlantică şi participă la forţa de menţinere a păcii condusă de NATO în Kosovo.
În decembrie, ministrul moldovean al Apărării a participat pentru prima dată la şedinţa ministerială NATO de la Bucureşti. Principalul obstacol în calea intrării Moldovei în NATO este prezenţa soldaţilor ruşi pe teritoriul său, în autoproclamata republică separatistă a Transnistriei.
Între timp, apropierea periculoasă de conflictul din vecina Ucraina a deschis dezbaterea în ţară, care a obţinut statutul de ţară candidată la UE în iunie.
Moscova a avertizat în repetate rânduri Chişinăul să nu colaboreze militar cu Occidentul.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XMoldovenii vor in UE si NATO
daca vroiau solicitau unirea cu Romania si lucrurile ar fi rezolvate . Dar ei nu au vrut decat pasapoarte romanesti ca sa poata circula prin lume nu de altceva
Păi sa stea acolo peste Prut singuri ca stau ….bine si sa mai intinda mana si spre rusi caci toti din R Moldova vorbesc ruseste iar limba romana nu o vorbesc de loc sau cu un puternic accent rusesc
Am fost in vizita ocazionala la o familie de romani moldoveni strabunicii lor au fost invatatori romani si cand am intrebat un copil de cca 15-16 ani cum se numeste mi-a zis Vania desi el era Ioan iar sora lui Ecaterina de 14 ani raspundea doar la numele de Katia dezmierdata era strigata Katiusa si toti in prezenta noastra a musafirilor din Romania vorbeau intre ei doar in rusă desi stiau ca noi nu intelegem limba Tatal lor ne traducea cate ceva Asa ca…………..
Hotărăște tovarășe,ori neutrii ori în NATO !
Bun. In caz de razboi, membri nato fiind, ei cu ce vin? Cu bautura? Ca altceva nu au…
Apoi se va intreba, de ce vor rusii sa “atace ” Moldova. Uite de aia, ca aveti mancarimi in dos si atrageti NATO si mai aproape de Rusia. Sa va dea pina va va iesi pe ochi !
Si uite asa se reintegreaza armonios Moldova noastra in structurile federatiei Ruse…
Dupa vizita la satana Klaus Schwab – ala care ne vrea pe toti sclavi ca sa ne ia copiii sa ni-i iubeasca si sa ni-i sacrifice – nebunei de la Chisinau au inceput sa ii vina idei de distrugere a neamului romanesc.
Sa nu va aud ca rusii sunt tampiti si criminali – Rusia este impinsa sa actioneze de catre forte globaliste criminale.
-
Ai baut tuica de electrozi si ti s-a sudat privirea? Tu intelegi ce inseamna globalizare? Sau dai din gura ce citesti pe Activenews si Sputnik. Fara globalizare, admira-ti-as creierul ala minuscul, nu ai avea acces la internet, produse straine accesibile, comunicatii internationale cum ai acum, servicii de calitate superioara, transferul tehnologic etc. Globalizarea nu este perfecta, are inca multe probleme, dar e departe de a fi ciuma pe care ingustii ca tine o cred.
-
Vad ca pentru tine, “globalizare” inseamna SUA-all around the world si Rusia in cealalta parte. Nu merge fraiere . Pune mana si mai informeaza-te despre ceea ce se discuta la Davos si cum iti va afecta viata, deciziile luate acolo. In primul rand, informeaza-te cine este Klaus Schwab si cine “l-a ales” ca sef al acestui Forum (infiintat de el si nevasta-sa) .
-
Nu ai inteles nici macar un rand din ce am scris mai sus. O dai din nou cu teoria conspiratiei si guvernul satanist mondial. Fara globalizare, sa o pun simplu, am fi toti in evul mediu. Sau precum Coreea de Nord, tara ta favorita
-
Nu stiu ce intelegi tu prin “globalizare”, pentru mine inseamna cu totul altceva.Globalizarea înseamnă că evenimente care au loc în cealaltă parte a lumii pot avea un impact asupra propriei noastre economii, ceea ce poate influența evoluția prețurilor și, implicit, politica noastră monetară. Exact asa a fost cu “criza monetara” din 2008, asa a fost si cu “criza Canalului Suez”,exact asta este acum cu “invazia rusilor” in Ucraina. En element negatig minuscul, ce ne afecteaza vata noua, tuturor. Asta este “globalizarea” .
-
Pai tu te poti intoarce atunci in pestera de unde ai iesit si nu vei mai avea parte de globalizare.
-
-
-