Regatul Unit, încă grav afectat de BREXIT şi pandemia de COVID, traversează o vară mizerabilă: serviciu de sănătate este în criză, inflaţia creşte, transportul şi utilităţile sunt într-o situaţie precară. Între timp, guvernul nu este văzut nicăieri.
Sentimentul de colaps este doar în creştere; liderii din domeniul sănătăţii au emis vineri avertismentul sumbru cu privire la o „criză umanitară” pentru a opri creşterea preţurilor la energie pe durata iernii, transmite CNN.
Matthew Taylor, directorul executiv al Serviciului Naţional de Sănătate, a declarat că mulţi britanici „s-ar putea confrunta cu alegerea îngrozitoare între a sări peste mese pentru a-şi încălzi casele şi a nu tremura de frig la iarnă”.
A locui la temperatură scăzută şi la umiditate crescută înseamnă să te expui riscului de a te îmbolnăvi şi de a duce la apariţia unor epidemii de boli respiratorii infecţioase.
Acestea ar putea devasta marile oraşe odată cu noua mutaţie a coronavirusului şi cu variola maimuţei pe perioada sezonului gripal, iar Serviciul Naţional de Sănătate spune că s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă înregistrată vreodată în istoria modernă a Marii Britanii.
Intervenţia extrem de neobişnuită vine după săptămâni de avertismente că Regatul Unit este doar la începutul celei mai grave crize a costului vieţii.
Inflaţia a depăşit 10% la începutul acestei săptămâni, punând sub presiune gospodăriile care se luptă deja să supravieţuiască. Ţara este pe cale să intre în recesiune, fiind de aşteptat ca PIB-ul să scadă până la sfârşitul anului.
Pe lângă asta, lucrătorii din transport şi din porturi fac grevă, dar şi sectorul serviciilor este grav afectat de tulburările economice din ultima vreme. Chiar şi unii avocaţi au intrat în grevă.
Cele mai mari greve feroviare din ultimii 30 de ani au început luni seara, multe călătorii fiind anulate în Marea Britanie. Prim-ministrul în exerciţiu, Boris Johnson, se află însă în a doua vacanţă din vara aceasta.
Abia din 5 septembrie, următorul prim-ministru, fie că va fi Liz Truss sau Rishi Sunak, va prelua conducerea guvernului şi va trebui să depună eforturi serioase ca pe timp de război pentru salvarea economiei britanice.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XDa ce sa mai organizat Britania dAr marea problema a fost consumul si deșeurile.????
Bine ca romania e in top….
Mergeti prin Franta si Italia daca chiar vreti sa vedeti o criza.Asta daca aveti bani sa plecati din Romania in care nu este criza
lasa ca daca trece si ea la mancat larve si gandaci o sa-i fie f bine !
cum sa fie rau in regat cand mai vine un mostenitor?????
Merge UK după baba aia senila…adică sa plimba în juru gropii