Germania. „Nu se poate ca solidaritatea cu Ucraina să fie subminată din cauza unei campanii electorale interne”, a declarat Özdemir, marţi, la Bruxelles, înainte de o întâlnire cu miniştrii agriculturii din Uniunea Europeană.
Polonia se pregăteşte să aleagă un nou parlament în octombrie, deşi data votului nu a fost încă anunţată.
Singura persoană care se bucură de aceste restricţii este preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat Özdemir adăugând: „Nu ar trebui să facem nimic care să-l facă fericit pe Vladimir Putin”.
Polonia şi alte câteva ţări din Europa de Est au impus restricţii asupra cerealelor exportate din Ucraina, ca răspuns la protestele fermierilor autohtoni îngrijoraţi de creşterea concurenţei, dat fiind importurile mari din Ucraina.
De asemenea, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria vor, alături de Polonia, ca restricţiile la importul de cereale ucrainene să fie extinse dacă Comisia Europeană nu găseşte o altă soluţie.
Comisia a extins restricţiile la importurile de cereale din Ucraina până în data de 15 septembrie.
Ministrul german al agriculturii spune că este clar că vecinii Ucrainei nu vor fi lăsaţi singuri, indicând că va discuta cu omologii săi cu privire la modul în care poate fi ajutată Polonia, în special, precum şi celelalte ţări.
Ca o posibilă soluţie, a sugerat el, produsele ar putea fi expediate sigilate către porturile din statele baltice, de exemplu, potrivit dpa.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XParcă era vorba că aceste cereale le trebuie țărilor sărace din Africa… Dar dacă Germania este atât de primitoare, să preia ei toată cantitatea de cereale.
-
Cum sa le preia germania? Sunt pline de chimicale interzise si, zic unii soferi, ca ar fi si radioactive unele. Hai sa-i ajutam noi, oricum baga in noi toate gunoaiele europei.Cred ca rezistam cu succes.
-
Dacă stai lângă camioanele de cereale care vin din Ucraina, îți vine să vomiți. Folosesc niște otravuri(tratamente) de cereale care sunt de muuuuult interzise în tarile occidentale.
Cerealele ucrainiene NU sunt pentru consumul uman. Ca ei vand pentru Africa, sa fie.
“Ministrul german Cem Ozdemir”!
ministrul german ar trebui sa vada de problemele agriculturii din Germania, nu sa se bage in treburile altora. Din pacate, importurile ieftine din Ucraina se datoresc nerespectarii de catre aceasta tara a conditiilor impuse tarilor UE (continut rezidual de pesticide etc..),, deci e vorba de “dumping” nerusinat, care loveste in interesekle agricultorilor din tarile Europei de este, inclusiv din Romania.