Începând cu 3 ianuarie, munca la distanţă va deveni obligatorie pentru cei care pot, iar adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimentele de interior.
Vestea vine în contextul în care Franţa a înregistrat sâmbătă peste 100.000 de noi infecţii – cel mai mare număr raportat în ţară de la începutul pandemiei.
Însă premierul Franţei nu a introdus interdicţii pentru noaptea de Anul Nou.
Ţările din întreaga Europă reiau restricţiile, pe măsură ce numărul infecţiilor creşte şi noua variantă Omicron se răspândeşte pe continent.
Studiile sugerează că această tulpină este mai blândă decât Delta, cu 30% până la 70% mai puţine şanse ca persoanele infectate să ajungă la spital. Dar există temeri că numărul mare de cazuri ar putea copleşi spitalele.
Premierul francez Jean Castex a declarat reporterilor că pandemia se simte „ca un film fără final”, în timp ce a prezentat noile măsuri în cadrul unei conferinţe de presă care a urmat unei reuniuni de criză a cabinetului.
Ministrul sănătăţii, Olivier Véran, a declarat că numărul infecţiilor cu coronavirus se dublează la fiecare două zile, avertizând asupra unui “mega val” de noi cazuri.
Noile reguli includ, de asemenea, limite privind adunările publice în aer liber – care vor fi restricţionate la 5.000 de persoane – şi o interdicţie de a mânca şi bea în transportul pe distanţe lungi.
Cluburile de noapte vor rămâne închise până la noi ordine, iar cafenelele şi barurile vor putea oferi doar servicii la masă. Angajaţii care lucrează de acasă vor trebui să facă acest lucru cel puţin trei zile pe săptămână. Purtarea măştii va deveni obligatorie în centrele oraşelor.
De asemenea, guvernul scurtează perioada de timp între vaccinurile de rapel de la patru luni de la ultima vaccinare la trei luni.
Proiectul unui certificat verde – care va avea nevoie de dovada vaccinării, nu doar un test negativ, pentru a intra în spaţiile publice – va intra în vigoare începând cu 15 ianuarie, dacă parlamentul va aproba un proiect de lege.
Şcolile se vor redeschide, aşa cum era prevăzut, la 3 ianuarie.
Potrivit tabloului de bord al coronavirusului din ţară, Franţa are în prezent o medie de peste 70.000 de noi infecţii zilnice.
Luni, au fost înregistrate peste 1.600 de noi spitalizări, ceea ce ridică la 17.000 numărul total de persoane spitalizate ca urmare a Covid-19, potrivit datelor autorităţii de sănătate publică din Franţa.
În Europa, au fost anunţate restricţii suplimentare în Germania şi Grecia, în timp ce guvernele încearcă să oprească valul de cazuri pozitive.
Reuniunile din Germania vor fi restricţionate începând cu 27 decembrie, iar sălile de sport, piscinele, cluburile de noapte şi cinematografele vor fi închise pentru public în mai multe landuri. Reuniunile private ale persoanelor vaccinate vor fi, de asemenea, limitate la un număr maxim de 10 persoane.
Presa locală relatează că cel puţin 10 poliţişti au fost răniţi şi aproximativ 100 de protestatari au fost arestaţi luni în oraşul german Bautzen, în timp ce oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de noile măsuri.
Din 3 ianuarie, guvernul grec va cere barurilor şi restaurantelor să închidă până la miezul nopţii, iar mesele vor fi limitate la şase clienţi. Localurile nu vor avea voie să primească clienţi care stau în picioare, iar dacă nu se vor conforma, muzica va fi interzisă în aceste localuri, a relatat agenţia de presă Reuters.
Danemarca – o ţară de 5,8 milioane de locuitori – are în prezent cea mai mare rată de infectare din lume, cu 1.612 cazuri la 100.000 de persoane. Şapte decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Danemarca a închis atracţiile culturale şi a limitat orele de deschidere a barurilor şi restaurantelor în încercarea de a stopa noile infecţii.
Iar înainte de Crăciun, Islanda a redus numărul de persoane permise la adunări, pe fondul creşterii numărului de cazuri. Până la jumătatea lunii decembrie, această ţară insulară nu a raportat niciodată mai mult de 200 de cazuri zilnice, dar în ultimele 24 de ore a înregistrat un număr record de 672 de infecţii.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XPoate ne explica vaccinomaniacii cu multi ani de scoala dar putine clase cum au scapat aceste tari hipervaccinate de pandemie prin vaccinare si care ar fi motivul stiintific sa se insiste tot pe vaccinare dupa flagrantul esec de proportii mondiale. Noroc ca nu a apucat sa zica ceva impotriva acestor mizerii de “vaccinuri” ca era discreditat si Einstein, in schimb a dat o definitie proprie pentru nebunie: „Să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți să obții rezultate diferite”
-
Ți s-a mai spus, dar înveți greu de tot și uiți foarte repede. Fii fericit, pentru cretini că tine, totul e simplu🤣
-
🤣🤣🤣 Atunci in loc de trollisme idioate explica-mi tu din complexitatea ta de rezultat reusit al unui experiment demential de creare a unui humanoid excremential cum e cu vaccinarea asta de kkt sau daca asta te depaseste atunci macar aia cum poti supravietui fara creier troll dement. 🔚
-
Nu-mi permit sa explic nimic unui licențiat în ale borhotului. Ditamai doctoru’ în biologie🤣🤣🤣
-
Atunci exlica-le la cititorii de pe Aradon, la aia la care in dementa ta iti inchipui ca nu le provoci sila(sau doar mila) cu trollismele tale perpetue si idioate specifice unui psihopat retardat care halucineaza 🤣
-
Ai explicat destule tu, stimabile, doar ești licențiat🤣.
In cărat saci, că în altceva nu s-ar zice, mare admirator al borhotului! -
Acum ma confunzi cu tac-tu? ia-ti tratamentul🤣🤣🤣
-
Nu ai cum să explici deoarece tu ești un fu.i.n i.i.t, copiator de nick-name-uri!.
-
-
Calm, Flavius, calm🤣
Știi cum se poate reacționa la interpretările tale aberante ? Prin luatul la mișto, licențiatule in nimic🤣
-
-
aceste reguli sa li se aplice nevaccinatilor, iar cei vaccinati sa poate avea libertatea de miscare ca doar pt aia m-am vaccinat!!!!