Europa. Conform Agenţiei UE, 519.000 de cereri de azil au fost depuse în primele şase luni ale anului şi se estimează că, „potrivit tendinţelor actuale, numărul cererilor ar putea depăşi 1 milion până la sfârşitul anului”.
Cei mai mulţi solicitanţi (44%) vin din Siria, Afganistan, Venezuela, Turcia şi Columbia.
Numărul de cereri în primul semestru este cel mai ridicat pentru această perioadă a anului consemnat după 2015-2016, în timpul afluxului de refugiaţi provocat mai ales de conflictul din Siria, când au fost înregistrate 1,3 milioane de cereri în 2015 şi 1,2 milioane în 2016. În 2022, numărul lor a fost de 994.945.
Germania este ţara care a primit cele mai multe dosare în 2023, 30% din total, de aproape de două ori mai multe decât Spania (17%) şi Franţa (16%).
Agenţia subliniază că, din cauza acestei creşteri, multe ţări europene „sunt sub presiune pentru a procesa cererile” şi că numărul de dosare care aşteaptă un răspuns s-a majorat cu 34% faţă de anul 2022.
Circa 41% dintre cererile în primă instanţă au primit un răspuns pozitiv.
Pe de altă parte, aproximativ 4 milioane de ucraineni refugiaţi în urma invaziei ruse beneficiază în prezent de protecţie temporară în UE.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
Xsa fie expulzati in tara de origine.
Inchideti odata pt. totdeauna robinetu’, si expulzati-i pe toti acesti indivizi care, au dovedit ca, urasc Europa!
-
Merkel a facut greseala de a deschide portile Europei neconditionat. Migratie a existat dintotdeauna, dar acum aveau mijloacele de a-i selecta si chiar integra pe migranti cum trebuie, insa nu le-au folosit. Si valurile de migratie vor continua.
-
Mutti, iubitoarea piticaniei schizo
-