Potrivit Ministerului Mediului, anul acesta, de Ora Pământului 2023, World Wildlife Fund (#WWF) lansează provocarea de a dărui o oră pentru Pământ în fiecare lună. „O oră, în care alături de familie sau prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură”, precizează sursa citată.
Ministerul Mediului avertizează, în context, că biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură.
Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 de companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.
Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 de milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.
MMAP se alătură instituţiilor din cele peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări care participă sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 20:30 la cea de-a 17-a ediţie a Earth Hour.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XInainte de 90′ nu era asta un eveniment zilnic de cel putin doua ore?! Noi avem platit in avans pana in 2234…
Nu ma mai pacaliti voi pe mine. Anul trecut am stins luminile si era sa dau peste un pieton. Sa fiti sanatosi…
-
😂.