Germania a trecut luna trecută la etapa a doua a planului său de urgenţă pe trei niveluri privind gazele naturale, după ce Rusia a redus livrările prin gazoductul Nord Stream 1, un pas înainte ca guvernul să raţionalizeze consumul de combustibil, potrivit Reuters.
Guvernul face apel la cetăţeni şi la companii să reducă consumul de energie şi să ajute ţara să-şi umple capacitatea de stocare a gazelor până la iarnă, dar oraşele iau în considerare şi măsuri în cazul în care gazul se va termina.
“În cazul unei penurii acute de gaz, apa caldă ar putea fi pusă la dispoziţie doar în anumite momente ale zilei, în caz de urgenţă”, a declarat sâmbătă senatorul pentru mediu din Hamburg, Jens Kerstan, citat de cotidianul Welt am Sonntag.
Kerstan a declarat că oraşul ar putea lua în considerare, de asemenea, o reducere generală a temperaturii maxime a camerelor din reţeaua de încălzire a districtului.
Potrivit planului federal de urgenţă, în a treia etapă, gospodăriile şi instituţiile critice, cum ar fi spitalele, vor avea prioritate faţă de industrie, dar acest lucru ar putea să nu fie posibil peste tot în Hamburg din motive tehnice.
“Nu va fi posibil peste tot să se facă diferenţa între clienţii comerciali şi cei privaţi în cazul unei penurii de gaz”, a adăugat Kerstan.
În timp ce Germania se grăbeşte să găsească rute şi surse alternative de aprovizionare cu gaz, cu GNL ca posibilitate, senatorul a avertizat că un terminal temporar de gaz natural lichefiat (GNL) din Hamburg nu va fi operaţional până cel mai devreme la jumătatea anului viitor.
“În cursul lunii iulie vom şti dacă şi în ce locaţie este fezabil un terminal temporar de GNL la Hamburg”, a spus el.
Primele două terminale temporare de GNL din Germania, la Wilhelmshaven şi Brunsbuettel, ar trebui să fie puse în funcţiune la sfârşitul acestui an, a relatat ziarul, citând Ministerul Economiei.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XAtenție, articol de propagandă bolșevică.
Măcar dacă te semnai cu două inițiale dar nimic nimic
-
Bai coco, nu e propaganda, e realitatea din Germania si nu numai. Dupa ce au inchis exploatarile miniere de extragere a carbunelui, au oprit centralele nucleare pe motiv de a preveni icalzirea globala, acum vor sa repuna in functie centralele pe carbuni, din cauza gandirii lor infecte de a opri importurile de gaz rusesc. Incalzirea globala oricum se produce, sunt tari care nu iau in seama “Tratatul de la Paris (ex. China, SUA).
Cu embargoul negandit, Germania (ca de altfel, tot UE) si-a dat singur picioare in dos. Urmeaza si recesiunea economiei UE. Profitorii – tarile BRICS si SUA. Ura nu este un sfetnic bun.
Efectul bumerang !!!