Papa Francisc s-a aventurat, duminică, pe jos, pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga la două altare pentru sfârşitul pandemiei de coronavirus, după ce Vaticanul a anunţat că celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc, în premieră, fără public, informează Reuters.
Papa a părăsit Vaticanul neanunţat şi s-a dus să se roage la Bazilica Santa Maria Maggiore, apoi s-a îndreptat, pe una dintre principalele străzi din Roma, spre biserica Sf. Marcello, unde s-a rugat în faţa unui crucifix folosit într-o procesiune pe vremea în care ciuma a lovit Roma, în 1522.
Potrivit unui comunicat al Vaticanului, suveranul pontif s-a rugat pentru sfârşitul pandemiei şi pentru cei bolnavi, familiile acestora şi sănătatea personalului sanitar şi a lucrătorilor care au grijă de farmacii şi de magazinele cu alimente, pe fondul unei carantine la nivel naţional.
O imagine publicată de Vatican îl înfăţişează pe Papa, însoţit de câţiva membri din cadrul personalului de securitate, deplasându-se pe jos pe Via del Corso, stradă principală de obicei foarte circulată, însă pustie duminică.
Vaticanul a anunţat duminică că toate celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc „fără prezenţa fizică a credincioşilor” în Piaţa Sf. Petru, din cauza pandemiei de coronavirus, o măsură considerată fără precedent în vremurile moderne. Nu este clar cum vor fi reduse evenimentele de amploare însă, potrivit unor surse consultate de Reuters, se analizează posibilitatea ca acestea să fie organizate în spaţii închise, inclusiv în Bazilica Sf. Petru şi în Capela Sixtină, cu participarea unui grup restrâns, reprezentativ.
Bilanțul sumbru din Italia
Italia este cea mai afectată ţară europeană. Bilanţul deceselor în urma pandemiei de coronavirus a crescut duminică la 1.809, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 24.747, notează Reuters.
Papa, Vaticanul şi biserica din Italia, ţară predominant catolică, şi-au modificat tradiţiile de secole pe fondul epidemiei. Atât în Italia cât şi în alte zone, slujbele au fost anulate pentru a se evita adunările mari de oameni. Preoţii i-au îndemnat pe credincioşi să participe la slujbe prin intermediul televiziunii şi al internetului.
Sursa: AGERPRES
FOTO: EPA
Trimite articolul
Xdar patriarhul nostru ce face?
Unde-i patriarhul nostru oare?
cum poate aproba impartasirea credinciosilor cu aceeasi lingurită , cum poate aproba ca icoanele depuse in biserici sa fie sarutate de sute de credinciosi ? ( si asta nu de acuma) Aud?
-
Tampitule daca ai sti ca la impartasanie cu acea lingurita primesti sangele lui Isus , sange care in mod absolut sigur nu este infectat, din contra este un vaccin pentru noi. Nici in vremea ciumei nu au fost cazuri de transmitere prin impartasanie. Scuze ,, tampitule” dar sunt vremuri de criza si limbajul e mai slobod.
-
Florine omul de care te iei are dreptate
Tu esti dus rau cu pluta Desteptule daca um om e bolnav are o boala contagioasa de care stie sau nu si linge lingurita popii ori saruta icoanele pupate inaintea lui de altii, toti ceilalti după el preiau boala acestuia Atata nu te duce capul p.r.o.s.t.o.v.a.n.e. Tu acasa nu iti speli vesela ? Se pare ca asa e după cum vorbesti .Fugi la medicul de familie si spune-i ce faci sa te aiba in evidenta.Ai mai multe clase decat trenul?Mars d-aici .-
Sigur am mai multe clase decat tine, si sigur am citit mai mult decat tine. Sa iti fie clar , prin impartasanie nu se transmite nici o boala. E una dintre minunile lumii in care traim. Si fi mai ponderat in limbaj, ai vazut ca mi-am cerut scuze .
-
-
L-am vazut pe Papă circuland in Vatican (!!) cu Loganul dar si pe patriarhul Daniel in Romania cu ”mergedesul” ! Fain ce sa zic .
Cand il vedem si pe patriarhul Daniel plimbandu-se pe jos prin oras?
Auzi Florine ,
nu mă amestecam in disputa ta cu celălalt postac, dar nu ai dreptate Dacă nu ai cele mai elementare notiuni de igienă din lipsa de preocupare in acest sens atunci du-te măcar la medicul de familie – e gratis- si intreaba-l cum poti fi infectat mâncând ori gustând un lichid fie el si de la biserică cu o lingurită cu care inainte cu cateva secunde a fost servit o altă persoană un om sănătos sau poate bolnav. Religia si popa nu te scuteste de boli amărâtu, lu, tata. Iti doresc că daca te imbolnăvesti să fugi la o biserică să te vindeci tot cu asemenea linguriță.