Vorbind marţi la o reuniune privind dezvoltarea industriei de apărare, Putin a declarat că „organizaţiile complexului industrial de apărare trebuie să asigure livrarea armelor şi echipamentelor necesare trupelor, cât mai curând posibil”, apoi a adăugat: „Este necesar să creştem capacităţile de producţie în cel mai scurt timp posibil, să maximizăm încărcătura echipamentelor, să optimizăm ciclurile tehnologice şi, fără a compromite calitatea, să reducem timpul de producţie”, potrivit unei traduceri realizate de NBC News. Declaraţiile vin după ce în ultimele săptămâni trupele ruse au înregistrat o serie de înfrângeri în zona de Nord Est. Ucraina a reuşit să recucerească o serie de oraşe importante.
Marți, Parlamentul rus a adoptat un proiect de lege care înăspreşte pedepsele pentru o serie de infracţiuni precum dezertarea, deteriorarea proprietăţii militare şi insubordonarea, dacă acestea sunt comise în timpul mobilizării militare sau în situaţii de luptă. Proiectul de lege, adoptat în a doua şi a treia lectură de către camera inferioară a parlamentului, Duma, vine pe fondul dezbaterilor din interiorul Rusiei cu privire la o posibilă mobilizare, un pas care ar putea escalada semnificativ conflictul din Ucraina.
„Până astăzi, codul penal rus nu avea noţiunile de <mobilizare> sau <operaţiuni de luptă>”, a declarat pentru Reuters Pavel Chikov, şeful firmei de avocatură Agora, care a reprezentat o serie de cazuri juridice de profil înalt în Rusia. Potrivit unei copii a proiectului de lege, văzută de Reuters, predarea voluntară ar deveni o infracţiune pentru personalul militar rus, pedepsită cu 10 ani de închisoare.
Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel naţional pentru a susţine campania militară din Ucraina, la câteva zile după ce o ofensivă ucraineană surpriză a forţat Rusia să părăsească aproape toată regiunea Harkov. Dar unii politicieni ruşi şi unii naţionalişti au cerut o mobilizare completă.
Rusia îşi descrie acţiunile din Ucraina drept o „operaţiune militară specială”, iar criticii care o numesc război sau invazie au fost urmăriţi penal în conformitate cu legile adoptate la începutul acestui an împotriva discreditării forţelor armate sau a răspândirii de ştiri false despre acestea.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XEu nu prea înțeleg de cand apartinem noi ca oameni cuiva adica daca nu vreau sa merg ma condami? Pe langa ca ii platim sa pe niste salarii si conditii de lux cei de la conducere decid sa mergem la moarte sau sa omaram pe cineva . Trezirea oameni buni asa ceva ne va astepta si pe noi. Daca nu megem ne omoară ei sau ne inchid dupa ce platim o gramada de taxe sa ii intretinem pe ei .
-
Câtă dreptate aveți . Problema e că marea majoritate nu gandesc liber !
Desigur că nu avem ce să inferveni într-un conflict ce nu ne aparține !
Așteptăm știrea de senzațieprima pagină -Tiranul dictator, a murit de pneumonie că a fost rece glonțul-.