Italia. Cele mai multe dintre intervenţii au avut loc pe ruta dintre oraşul Sfax din Tunisia şi insula italiană Lampedusa, a anunţat vineri noaptea, pe o reţea socială, organizaţia europeană menţionată.
Operaţiunile au fost coordonate de autorităţile italiene.
Potrivit SOS Méditerranée, în total au fost salvate 623 de persoane, între care 15 copii şi 146 de minori neînsoţiţi. Migranţii provin din Sudan, Guineea, Burkina Faso, Coasta de Fildeş, Benin şi Bangladesh.
Conform organizaţiei umanitare, cei salvaţi au primit îngrijiri la bordul navei Ocean Viking, unii dintre ei urmând să fie debarcaţi în Lampedusa, iar alţii la Civitaveccia, la nord-vest de Roma.
Numărul migranţilor care plătesc traficanţi de persoane pentru a face traversări maritime periculoase cu scopul de a ajunge în Europa creşte în fiecare an. Sute de oameni mor în fiecare an înecaţi atunci când ambarcaţiunile supraîncărcate cu care călătoresc se scufundă sau se răstoarnă.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XPai, cum mai accepta acestia sa plateasca niste sume uriase, pt. a se putea urca in niste ambarcatiuni absolut improprii traversarii Mediteranei, cand stiu f. bine ca sansele de-a ajunge pe coastele Italiei, sunt aproape 0?
-
Intrebarea este : de unde au astia atatia bani ca sa plateasca traficantilor de persoane ? Aceste persoane sunt aduse cu nave de pescuit pina la o distanta de circa 400 mile de tarmul Libiei sau Tunisiei, apoi sunt inghesuiti in barci pneumatice. Mai sunt si aia care vin cu ambarcatiuni din lemn (barci de pescari). Exista filmari ale Pazei de Coasta italiene (Guardia Costiera).
-
Buna intrebarea, eu cred ca totul face parte dintr-un plan f. bine pus la cale, cu metoda, asa incat, sa nu existe suspiciuni din partea nimanui.
-