Tehnica, susţinută de regretatul rege al Thailandei Rama al IX-lea care o considera o soluţie miraculoasă, constă în eliberarea în nori a unor cantităţi importante de substanţe chimice cu scopul formării cristalelor de gheaţă, care accelerează formarea averselor.
Nivelurile de particule fine din atmosferă, numite PM2,5 (cu un diametru mai mic sau egal cu 2,5 micrometri), considerate cele mai nocive pentru sănătate deoarece penetrează cel mai profund în plămâni, a depăşit pe alocuri 100 micrograme pe metru cub în capitală în ultimele zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă o limită maximă zilnică de expunere de 25 micrograme.
Este vorba despre cel mai grav episod de poluare în ultimul an în acest oraş.
Episoadele severe de poluare devin din ce în ce mai frecvente în Bangkok, în special pe fondul creşterii exponenţiale a numărului de autovehicule din acest oraş care a devenit unul dintre cele mai aglomerate de pe planetă. În Bangkok circulă în prezent aproximativ 9,8 milioane de automobile – dintre care 2,5 milioane funcţionează cu motorină – la o populaţie de aproximativ 12 milioane de locuitori, notează AFP.
Sursa:AGERPRES
Citiți principiile noastre de moderare aici!