“Solicităm Comisiei Electorale Centrale şi altor autorităţi relevante să îşi îndeplinească datoria şi să investigheze prompt, în mod transparent şi independent şi să se pronunţe asupra neregulilor electorale şi a acuzaţiilor referitoare la acestea”, a scris Charles Michel pe X, pe baza unei evaluări preliminare a observatorilor electorali internaţionali.
“Aceste presupuse nereguli trebuie clarificate şi abordate serios”, a continuat el.
Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene vor “evalua situaţia şi vor stabili următoarele etape în relaţiile noastre cu Georgia” în cadrul reuniunii lor de la Budapesta, la începutul lunii viitoare, a subliniat Charles Michel.
“Reiterăm apelul UE adresat liderilor georgieni să îşi demonstreze angajamentul lor ferm pe calea” ce duce la integrarea ţării lor în UE, a adăugat el.
Uniunea a avertizat că şansele Georgiei de a adera în viitor vor depinde de alegerile organizate sâmbătă în această fostă republică sovietică cu o populaţie de aproximativ patru milioane de locuitori.
Opoziţia din Georgia consideră că victoria anunţată a partidului de guvernământ Visul Georgian duce ţara mai aproape de Moscova şi mai departe de aderarea la UE, un obiectiv atât de important pentru o mare parte a populaţiei încât este înscris în Constituţie.
Sursa: AGERPRES
Citește și:
Trimite articolul
XDar Georgia nu e in Europa…
-
Nici Rusia, daca stam sa ne gandim bine…
Ucraina e pe duca, USA si UE nu au reusit, iar acum si-au indreptat atentia asupra Georgiei, in ideea repetarii euromaidanului la Tbilisi….
-
Exact pe dos. Rusia nu a reușit să preia puterea în Ucraina, nici în 2014 și nici cu invazia din 2022. Așa că a revenit la o mai veche “iubire” (invazia militară din 2008, sic!), Georgia, unde încearcă aceleași manevre exersate cu marioneta Yanukovich. În concluzie, regimul neostalinist de la Kremlin are două strategii: invazia militară și înființarea/finanțarea unor partide proruse. Pierderea imperiului sovietic e trăită agonizant pe coridoarele Kremlinului.
PS. Pare că propagandistul putinist Majusculeanu a fost mustrat și a ieșit în forță de luni dimineață, să-și justifice vodka.
….ce ar fi, “nene” Michel, daca a-ti controla “neregularitatile” in propriile rinduri…?
Boala fara leac …. si asta in toate tarile ce au stat 45 de ani sub ,,talpa,, sovietica !! Indeosebi persoanele in varstra peste 60 de ani au ,, simtaminte ,, de nuanta comunistoida de care nu vor scapa niciodata !!
-
Generații întregi vor trebui să treacă, până când cei care vin din urmă vor înțelege cu adevărat ce înseamnă comunismul și cât rău a cauzat lumii. Comunismul nu e cu nimic diferit de nazism, iar ambele se regăsesc din plin în Rusia astăzi
-
Tu sti despre ce scri pe aici?. Dacă te referi la perioada comunista din Ro, te înșeli amarnic.
-
Deci comunismul din Romania ar fi fost bun, dupa gandirea ta balbaita de analfabet bolsevic ?Invata intai sa “scri” corect romaneste, apoi studiaza istoria reala (nu rahaturile propagandistice comunistoide) si abia dupa aceea vino cu pareri, atunci poate o sa “sti” care e adevarul.
-
Matale sigur nu știi despre ce scrii, ci doar lâncezești în dulcea mitologie naționalist-comunistă. Somn ușor!
-
”Dacă te referi la perioada comunista din Ro, te înșeli amarnic” Adică? Luminează-ne și pe noi cum era bun comunismul din România, o tu atotștiutorule 😀
-
Lumineaza-te singur. Deschide ochii si vezi cate fabrici ti-au mai ramas in tara(cele romanesti). Cred ca si acum locuiesti intr-un apartament construit in vremea comunismului din Romania. In acea perioada, NICI O FABRICA nu a ajuns in faliment. Combinatul chimic din Arad care a costat in acea vreme 250 milioane de dolari, a fost cumparat de Potarca. Rromii au taiat tot, inoxul si platina au luat drumul Frantei. Asa e in democratie.
-
Deloc surprinzător că tovarășul eu-putinică a pus botul la mitologia politico-economică din “Epoca de Aur”. El pune botul la orice mit stalinisto-ceaușist. Te-a marcat pe viață sistemul ceaușist, tovarășe…🤷🏻♂️.
PS. Tânjind după regimul ceaușist, individul totuși nu a plecat în Rusia 😉. Ipocrizia nostalgicilor ceaușiști n-are limite.
-
-
-