“Scopul nostru nu este de a învârti volanul conflictului militar, ci, dimpotrivă, de a pune capăt acestui război”, a declarat Putin reporterilor la Moscova, după ce a participat la o reuniune a Consiliului de Stat privind politica de tineret. “Ne-am străduit şi vom continua să ne străduim pentru acest lucru”.
Criticii lui Putin spun că folosirea cuvântului “război” pentru a descrie conflictul din Ucraina este efectiv ilegală în Rusia din martie, când liderul rus a semnat o lege a cenzurii care consideră o infracţiune difuzarea de informaţii “false” despre invazie, cu o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru oricine este condamnat.
Folosirea cuvântului de către Putin nu a trecut neobservată.
Nikita Iuferev, un deputat municipal din Sankt Petersburg care a fugit din Rusia din cauza poziţiei sale anti-război, a declarat joi că a cerut autorităţilor ruse să îl urmărească penal pe Putin pentru “răspândirea de informaţii false despre armată”.
“Nu a existat niciun decret pentru a pune capăt operaţiunii militare speciale şi nu a fost declarat niciun război”, a scris Yuferev pe Twitter. “Câteva mii de persoane au fost deja condamnate pentru astfel de cuvinte despre război”.
Un oficial american a declarat pentru CNN că evaluarea iniţială este că remarca lui Putin nu a fost intenţionată şi că probabil a fost o scăpare. Cu toate acestea, oficialii vor urmări îndeaproape pentru a vedea ce spun figurile din interiorul Kremlinului despre aceasta în zilele următoare.
Vorbind cu reporterii la Moscova joi, Putin a respins sistemele Patriot ca fiind “vechi” şi a declarat că Rusia va “găsi întotdeauna antidotul”.
“În ceea ce priveşte Patriot, acesta este un sistem destul de vechi şi nu funcţionează la fel de bine ca S-300 (sistemul rus de rachete)”, a declarat Putin.
“Cei care ni se opun cred că aceasta este o armă defensivă, asta spun ei. Dar asta este în mintea lor şi noi vom găsi întotdeauna antidotul. Aşa că cei care fac acest lucru îşi pierd timpul, doar întârzie conflictul”.
Întrebat joi de un reporter dacă există o şansă reală pentru diplomaţie în Ucraina, Putin a declarat că negocierea a precedat întotdeauna sfârşitul unui conflict.
“Toate conflictele, şi cele armate, se termină într-un fel sau altul cu un fel de negocieri”, a spus Putin, acuzându-l pe Zelenski că refuză să negocieze.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XRăzboi? Parcă era operațiune specială. O fi vodca de vină?
-
Te numesti expertolog si nu stii nici ca Putin nu bea deloc. Interesant…
Alcoolul a fost folosit ca arma atat in Rusia cat si in Moldova. Arma de distrugere in masa, distrugere genetica si distrugerea fibrei sociale. Ia cauta tu si vei vedea ca un popor care nu bea a infiintat cele mai multe carciumi in cele 2 tari si a facilitat accesul la alcool pe scara industriala.
Imaginea rusului cu sticla de vodka in mana a fost inoculata prin a 7 a arta. De la propaganda cinematografica pana la imaginea ta mentala a rusului cu sticla in mana nu este nici macar un pas.
Mai filtreaza si tu… nu toti rusii sunt betivi si nu toti americanii sunt criminali.-
Rusii beau de rup, mai ales in zonele rurale saace. Asa ca lasa propaganda ieftina si spirtul Mona, ca nu-ti fac bine
-
Nici nu trebuie să bea, la cum se comportă nu mai este nevoie
-
Dublul standard in exprimare, cel folosit de kgb-ist.
Care sosie o fi asta?