„Voi purcede imediat la formarea garniturii guvernamentale şi acţiunile care sunt necesare pentru implementarea programului de guvernare. Vom purcede imediat la acţiuni pe trei dimensiuni, cele mai importante. Primul este ordinea şi disciplina în instituţii, Instituţiile trebuie să deservească cetăţeni, trebuie să deservească mediul de afaceri. Da, există rezistenţă, dar o vom depăşi. A doua acţiune de intervenţie rapidă este să avem o nouă viaţă pentru economie. Aceasta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile, în special pentru investiţiile în domeniul de afaceri, în IMM-uri. Asta e calea să avem locuri de muncă, salarii mai nari şi să creem bunăstare pentru fiecare dintre noi”, spune Dorin Recean.
El a precizat că cea de-a treia direcţie este pacea şi stabilitatea. „Trebuie să conştientizăm că de la al doilea război mondial încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări. Avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate în aşa fel încât toată lumea să se simtă în siguranţă. Dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislaţiei şi să implementăm toate condiţionalităţile”, a încheiat Recean.
Preşedintele Maia Sandu l-a desemnat vineri pe Dorin Recean pentru postul de premier al Republicii Moldova, după demisia Nataliei Gavriliţa, de vineri.
Dorin Recean a fost până în prezent consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi secretar al Consiliului Suprem de Securitate.
Între 2012 şi 2015, acesta a fost ministru de Interne, iar între 2010 şi 2012 viceministru al Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XVai si amar si de noul premier. Nu vede ca Republica Moldova este la pamant economic ? Sper sa nu fie de acord Parlamentul cu guvernul propus de un fost politai
Voi dintotdeauna ati fost in pericol. Cum se face ca nu erati in pericol, cand ati cerut pasapoarte romanesti ? Atunci nu va era frica ?
Salut. De ce sintem asa de negativi? De ce criticam non stop? De ce nu sintem optimisti sa-i oferim suport noi conduceri? Crede-ti ca noi am face un lucru mai bun? Sau sintem mai capabili? Nu mai scrie-ti prostii. Dati dovada de maturitate. In rest, cele bune.