Potrivit autorităţilor, situaţia de securitate din regiune rămâne precară, iar Republica Moldova este ţinta unui larg spectru de manifestări ale „războiului hibrid”, prin care se încearcă destabilizarea ţării, cum ar fi promovarea în spaţiul informaţional a falsurilor şi manipulărilor, inclusiv cu tentă militară, instigarea la ură, xenofobie şi separatism.
Premierul Dorin Recean a motivat necesitatea prelungirii stării de urgenţă prin agresiunea rusă care continuă în Ucraina şi care, prin consecinţele sale, afectează şi Republica Moldova.
„Din păcate, războiul profund injust şi imoral purtat de Rusia împotriva Ucrainei continuă, cu consecinţe care se resimt inclusiv în ţara noastră”, a spus el.
Recean a menţionat că „prelungirea stării de urgenţă este absolut necesară şi din cauza faptului că ne confruntăm, în continuare, cu elemente ale unui <<război hibrid>> purtat împotriva ţării noastre – un război menit să ne împiedice să fim o ţară liberă, integrată în Uniunea Europeană”.
„Suntem supuşi constant unor atacuri hibride” al căror scop „este să aducă destabilizare în Republica Moldova”, a afirmat premierul moldovean, evocând în acest sens „recrudescenţa protestelor plătite în luna martie”, organizate de Partidul ŞOR (prorus) al oligarhului fugar Ilan Şor.
Deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Grigore Novac, a remarcat, între altele, că „autorităţilor le convine această stare de urgenţă”, afirmând că se aştepta la o „dezbatere mai substanţială” cu privire la necesitatea prelungirii stării de urgenţă.
Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgenţă pe întreg teritoriul republicii pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 24 februarie 2022. Hotărârea a fost adoptată în urma propunerii făcute de guvern, având drept temei situaţia privind securitatea din regiune şi asigurarea securităţii naţionale. De atunci starea de urgenţă a fost periodic prelungită, potrivit media citate.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XRau cu agenta lui Soros pe post de conducatoare a tarii. Tare mi-e teama ca moldovanii vor plati un pret mare daca nu se trezesc si daca nu se scutura de paraziti.
Statutul Moldovei a fost si ramane unul de stat protejat de catre Rusia si cu o armata de 5000 de oameni si un statut militar de neutralitate ma tem ca e posibil ca doar fortele pro-ruse moldovenesti sa poata intoarce lucrurile in directia dorita.
Ca sa fie clar precizat: statele mici nu pot face ce vor in temeiul independentei. Credeti oare ca SUA ar fi permis obraznicii din partea Cubei? Desigur ca nu. Credeti oare ca blocada instaurata in apele internationale de SUA cu ocazia aducerii rachetelor nucleare a fost una legala? Desigur ca nu insa cum spuneam, statele mici trebuie sa fie atente si prudente la tot ce fac ca sa nu plateasca un pret mare in sange – singura moneda reala a lumii.
La final un mic argument; Moldova de peste Prut a avut 33 de ani pentru a se reuni cu Romania. De ce nu s-a realizat acest lucru? Cine nu a dorit o Romanie unita?
Stiti voi oare ca in Moldova sunt voci care sustin intregirea Moldovei cu… Moldova? Adica daca nu facem Romania Mare lasa ca facem Moldova Mare.
-
Mananci c##at rusesc la greu…
-
Si uite ce argumente are vaccinatu ! Bravos.
-
Sunt mai bune decat idioteniile debitate mai sus. Creierele ciolovecilor sunt terci de la atata pufoaika si propaganda mujica.
-
-