Organizaţia Profesioniştilor din Hotelerie (Umih) a reamintit că guvernul a justificat această închidere din motive sanitare pentru a frâna răspândirea coronavirusului.
Organizaţia a reamintit că guvernul nu a prezentat totuşi cifre, care să demonstreze că există mai multe contagieri în restaurante.
Umih a insistat că localurile au aplicat din iunie şi până la încheierea primei perioade de izolare măsuri de securitate sanitară.
Prin urmare au decis să prezinte un recurs în justiţie până la 20 noiembrie.
Premierul francez, Jean Castex, a avertizat joi că inclusiv după ridicarea restricţiilor de izolare la domiciliu, prevăzută pentru 1 decembrie, barurile şi restaurantele vor rămâne închise.
Patronatul din hotelerie a publicat un sondaj, realizat în rândul a 6.600 de companii din sector, care arată că aproximativ 65,8 % dintre profesioniştii din acest domeniu şi-au exprimat temerea că această a doua închidere administrativă îi va obliga să coboare definitiv storurile.
Trimite articolul
XRestaurantele nu mai pot functiona nici cu 50% nici cu 30% din capacitatea normala, dar fabricile lucreaza la capacitate intreaga, cu 500-1000 oameni pe schimb in aceasi hala. Oare unde se infecteaza mai multi oameni? In restaurante unde au 2-3 metri intre mese, sau in fabrici unde toti lucreaza cot la cot la banda rulanta.
-
Da mă dar fara birt nu moare omul dar la munca is obligat sa merg . Macar sa ma feresc unde pot , adica fara o berică sau o cinzeaca se poate. cei de la rerstaurante sa faca bine sa se transforme in ”catering” si sa duca contracost mancarea la domiciliul clientilor sau la firmele unde este pauza de masa.Totul e sa vrei nu sa stai si sa strigi ca mori de foame. Clar? Plecati mă d-aici.
-
pentru “luiDenis”
Majoritatea care merg la banda isi duc doua sendviciuri de acasa, nu platesc la Glovo sa le duca mancarea ca tine.Daca primesc niste amarate de bonuri de masa,isi cumpara ulei,zahar si salamul ala care-l pune pe pe sendviciurile alea care le duce la lucru,eventual mananca si copiii din el.Probabil esti unul de la Consiliu sau Primarie care comanda trei feluri de mancare la lucru.Nu ma duc la birt,imi beau berea acasa,dar traiasca si aia care au fast-food(ca au clientii lor)si aia care au birt(ca si aia au clientii lor).Banuiesc ca cei care isi beau cafeaua sau berea la birt nu se pupa intre ei cand intra sau ies din birt.-
Nu mă băgam in disputa voastră dar omul de care te iei are dreptate. Zici că nu se pupă mesenii intre ei? da, dar imprăstie virusul in sală dacă il au fie cu o tuse un strănut etc , chiar si dacă e o terasă.Chelnerul ia banii de la client apoi aduce cu aceeasi mână băutura si mâncarea si pt altii, si dacă are mănusi că nu le schimbă la fiecare client sau la fiecare masă servită n-avea grijă . Si eu sunt de părere că reusim să ne lipsim de fast food baruri etc si să gătim acasă mâncare . Nu degeaba primim SMS -uri zilnic in care se scrie clar stati acasă dacă nu e necesar să iesiti . Sau cei ce trimit mesajele oficiale sunt prosti sau fac glume?
Au mai spus niste doctori la televizor că virusul poate exista si pe pâinea neambalată La restaurant asa-ti serveste pâinea pe farfurie si in felii neambalate. Câti au pus mâna pe feliile alea poti să imi zici?
Hai pa !
-
-
Ai o gandire proasta ! Prin catering ajung sa-si piarda locul de munca ospatarii , chelnerii, bartenderii , oameni de servici s.a.m.d. Un lant este format din mai multe verigi, când se rupe o verigă lantul nu mai e lanț… întelegi ?
-
sa se recalifice ! sunt locuri de munca destule.
-
Esti un bou si o sluga a martorilor lui covid…
-
Sociopatii ca tine ar trebui sa se recalifice din forme de viata egoiste in hoituri. Sunt vreo 400.000 de cetateni in Romania care din asta traiau si se vad acum pe drumuri, multi din ei in pragul pensiei arieratule. De s-ar recalifica macar unul in meseria ta apoi sa-ti ia locul de munca(in considerentul in care ai o meserie ceea ce e improbabil la gradul tau de (non)inteligenta
-
-
-
Opinii sunt multe și diverse, dar hai să vedem ce spun datele epidemiologice și cercetările proiective: https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-10/covid-superspreader-risk-is-linked-to-restaurants-gyms-hotels.
Că doar nu vrem să vorbim doar bazându-ne pe presupuneri și convingeri personale 😉.
-
Da, riscuri exista peste tot si virusul asta exact ca altele va dainui peste veacuri, poate o carantinare completa a terrei pe veci ar fi eficienta… mai scrie ceva in articolul resectiv: “Reducing maximum occupancy numbers, the study suggested, may be more effective than less targeted measures at curbing the virus, while also offering economic benefit.” Macar arata ca si economia conteaza nu doar covidul ca pentru altii.
Bine scrie cineva aici RECALIFICAREA dacă se inchid restaurantele Legea e lege peste tot in lume.
. La fortele de muncă sunt destule oferte de locuri de muncă Până găsesc cei in cauza loc de muncă primesc somaj ! Nu e un capăt de lume.
-
De ce nu te recalifici matale si sa stai in somaj pana atunci doar asa din solidaritate sociala de dragul covid ca vad ca ti-e usor sa faci program la altii. Trebuia cineva sa calculeze exact impactul asupra bugetului a tuturor restrictiilor si sa aplice o scadere procentuala egala la veniturile bugetarilor care iau aceste masuri. Macar bugetarii cei comozi nu s-ar mai gandi la recalificarile altora. Apropos, somajul se plateste tot din buget si nu oricine poate beneficia.