Începând din 1970, Rusia a trimis mai multe sonde pe Venus și acum planifică o nouă misiune pentru a continua explorarea planetei.
Noua misiune este încă în stadiul de planificare și este probabil să fie condusă cu NASA, relatează Sciencetimes. Cu toate acestea, Dmitry Rogozin, șeful lui Roscosmos (Agenția Spațială Rusă), a spus că planifică, de asemenea, o misiune separată pe Venus, care probabil se va desfășura fără niciun ajutor din partea vreunei țări.
„Credem că Venus este o planetă rusă, deci nu ar trebui să rămânem în urmă”, a spus Rogozin. Explorarea lui Venus face parte din misiunile spațiale ale rușilor pentru 2021-2030. Declarațiile vin după ce oamenii de știință au anunțat că au detectat în norii acizi ai planetei Venus un gaz numit fosfină și au susținut ipoteza că organismele vii plutesc în norii planetei Venus.
Fosfina este o moleculă formată dintr-un atom de fosfor și trei atomi de hidrogen. Pe Pământ, fosfina este asociată cu viața, cu microbii care trăiesc în intestinele animalelor, cum ar fi pinguinii, sau în medii sărace în oxigen, cum ar fi mlaștinile. Este un gaz inflamabil, murdar, toxic, produs de bacterii care nu necesită oxigen, relatează DIGI24.
În prezent, pregătesc proiectul Venera-D în cooperare cu NASA, dar au în calcul și propria misiune.
Roscosmos a anunțat că va studia solul și atmosfera planetei, precum și „procesele evolutive de pe Venus, care ar fi suferit o catastrofă climatică asociată cu efectul de seră”.
Dintre numeroasele sonde pe care Rusia le-a trimis lui Venus, Venera 13 a fost cea care a transmis mai întâi imagini color de pe suprafața planetei.
Venera 13 a fost concepută să reziste aproximativ o jumătate de oră pe Venus, dar cumva a ajuns să transmită date importante mai mult de două ore după ce a aterizat la 1 martie 1982. De atunci, niciun alt lander nu a mai ajuns pe suprafața planetei Venus. Totuș, au fost trimise câteva sonde pe orbita planetei.
Documentația cu privire la misiunile Venera a fost minimă, deoarece totul s-a petrecut în perioada existenței Uniunii Sovietice, iar rușii de la acea vreme au preferat să păstreze toate informațiile despre misiune secrete până când oficialii au considerat oportun să lanseze știrea.
Trimite articolul
XDacă ar merge Putin și acoliții săi pe Venus și ar rămâne acolo, s-ar bucura toți locuitorii globului pământesc.
-
sa te omoare Putin!
-
😂👍👍👍
-
Ar fi minunat daca ar fi asa, dar crede-ma ca si daca s-ar intampla saa ceva, Rusia tot ar reprezenta un pericol si ar fi agresiva. Putin este exponentul societati. Vezi tu, si opozantul Navalnai a spus ca Transnistria nu va fi eliberata de armata ruseasca stationata acolo. Talharul tot talhari procreaza. de sute de ani.
-
dar de ce va temeti asa tare de Rusia??? !! Nu sunteti sub umbrela Nato ??
-
Pike, Ești rămas în urmă. Războiul hibrid, soft powerul este mult mai periculos pentru că destabilizează tara din interior. Tu ai rămas că în anii 80 la arme și bombe…
Fă-ți un update-
aaa, ariciule-pogoniciule, te temi doar de soft power si razboi hibrid?? pai, cum, umbrela Nato nu acopera nici softurile si hibrizii?? Ce te faci, daca ,Doamne fereste , vin rusii cu “arme si bombe”… Viteazule de sub umbrela protectoare a Nato, te cacarisisi pe tine ,doar la gandul ca te bruiaza softurile si hibrizii rusilor…Stai macar cu nadragii maronii la fund pe tine, sa nu-i mai panichezi si pe ceilalti viteji de sub umbrela !
-
-
-