Președintele democrat în exercițiu Joe Biden a promulgat în aprilie această lege care obligă TikTok să taie toate legăturile cu compania-mamă chineză ByteDance până pe 19 ianuarie, respectiv să vândă aplicația pentru SUA unui cumpărător agreat de administrația americană, în caz contrar sancțiunea fiind eliminarea TikTok din magazinele de aplicații pentru smartphone-uri în SUA.
Compania ByteDance a refuzat să se conformeze acestei legi, pe care a atacat-o în justiție, dar Curtea Supremă a SUA i-a respins vineri contestația.
Totuși, administrația președintelui Biden a transmis pe final de mandat că nu va impune aplicarea acelei legi și că va lăsa viitoarea administrație republicană să decidă ce va întâmpla cu TikTok în SUA.
Cu toate acestea, compania chineză a decis ca, în lipsa unei declarații clare din partea administrației Biden, să întrerupă TikTok în SUA începând de sâmbătă seară, iar în prezent rețeaua de socializare nu mai poate fi accesată pe teritoriul american, utilizatorii fiind înștiințați asupra acestei situații printr-un mesaj postat în deschiderea aplicației.
Donald Trump, care-şi preia luni mandatul, a declarat anterior că va oferi “foarte probabil” TikTok un răgaz de 90 de zile, timp în care prevederile legii promulgate de Biden vor fi suspendate, promisiune înscrisă de TikTok în mesajul postat în aplicaţie destinat utilizatorilor săi.
Sursa: AGERPRES
Citiți principiile noastre de moderare aici!