Începând cu secolul al XIX-lea, New York a folosit insula Hart, situată în largul ţărmului estic al cartierului Bronx, drept loc de veci pentru cei care nu au niciun apropiat sau membru al familiei rămas în viaţă. În mod obişnuit, deţinuţii care lucrează pe insulă înmormântează săptămânal în jur de 25 de trupuri. Numărul cadavrelor a început să crească în luna martie, pe măsură ce noul coronavirus a devenit o ameninţare tot mai mare.
La momentul actual, în City Cemetery din Bronx sunt înmormântate aproximativ 25 de cadavre pe zi, potrivit declaraţiilor lui Jason Kersten, purtător de cuvânt al Departamentului de Corecţie, care supraveghează situaţia de pe insulă.
New York va îngropa cadavrele nerevendicate pe insula izolată după 14 zile de la constatarea decesului, întrucât la morgă, în contextul epidemiei de coronavirus, nu mai este suficient spaţiul.
Cimitirul de pe Insula Hart este cel mai mare de acest fel din Statele Unite şi adăposteşte trupurile a peste un milion de persoane.
„Nu ştiu cât mai pot face faţă”, a declarat Patrick Marmo pentru Business Insider. Acesta administrează o casă funerară în Brooklyn şi este îngrijorat de amploarea situaţiei: „Nimeni din zona oraşului New York nu are suficiente echipamente pentru a gestiona un număr atât de mare de înmormântări.”
Doi angajaţi ai serviciilor funerare din New York au oferit, sub anonimat, detalii pentru Business Insider: Iniţial, termenul de păstrare a corpurilor nerevendicate, care era în mod obişnuit de peste 30 de zile, a fost micşorat la doar 6. Oficialii departamentului susţin că măsurile anterioare prevedeau 15 zile, însă afirmaţiile nu au fost susţinute prin documente doveditoare. După ce informaţia a ajuns în presă, termenul în care pot fi revendicate cadavrele ar fi fost extins la 14 zile.
Reuters: SUA peste 16.000 de decese
Decesele înregistrate în SUA din cauza coronavirusului au ajuns joi la 16.400, deşi există semne că epidemia ar putea fi aproape de un vârf, potrivit Reuters. Oficialii i-au avertizat pe americani să se aştepte la un număr alarmant de decese cauzate de coronavirus în această săptămână, chiar dacă există dovezi că numărul de noi infecţii se aplatiza în statul New York, epicentrul focarului american. Însă americanii trebuie să reziste tentaţiei de a slăbi măsurile de distanţare socială acum, când au apărut semne de progres în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, au declarat joi oficialii medicali federali şi cei din statul New York.
Decesele din SUA, a doua cea mai mare rată din lume, au stabilit noi recorduri marţi şi miercuri, cu peste 1.900 de decese noi raportate în fiecare zi, potrivit unei corespondenţe Reuters. Decesele din SUA au crescut joi la peste 1.600, deşi mai multe state americane încă nu au raportat ultimele cifre.
Cazurile de infectare din SUA au depăşit joi 459.000, în creştere cu 27.000 faţă de ziua precedentă.
Doar Italia a înregistrat mai multe decese, cu 18.279 de decese raportate, deşi are o populaţie mult mai mică decât Statele Unite.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
Xeu tot nu inteleg cine va da voie sa publicati asemenea stiri? nu va e rusine?
-
…..si tu tinjesti dupa presa cenzurata din vremurile “glorioase” de mult apuse……?
-
Adica? tre sa iti ceara tie voie? asta este meseria lor, spor la treaba sa aiba!
poate o sa dispară America . Bine ar fi , un plus adus pentru pace .
-
Interesant punct de vedere…a vorbit romanul din tine nu?????Pacifistul paci isi exprima frustrarea…….
-
Întâi poate ti ai da seama ceea ce fac americanii in lume și apoia sa zici ceva . Ii dreptul meu sa nu te suport pe tine și pe americani . Cum și Europa ne fac țigani și mai știu eu cum . Așa ca du te la tine in tara și iubește o cu adevărat bull . Mc Donalds , eliberați Afganistan , și obține ti va ceea ce doriți .. pace , nu , ca America nu știe ce înseamnă pace .
-