Consumul de cafea sau de ceai ar putea fi asociat cu un risc mai mic de accident vascular cerebral şi demenţă, potrivit celui mai mare studiu de acest gen, potrivit The Guardian.
În cadrul cercetării, 365.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 şi 74 de ani au fost urmărite timp de peste un deceniu. La început, participanţii, care au fost implicaţi în studiul UK Biobank, au declarat ei înşişi cât de multă cafea şi ceai consumau. Pe parcursul perioadei de cercetare, 5.079 dintre ei au dezvoltat demenţă şi 10.053 au suferit cel puţin un accident vascular cerebral.
Cercetătorii au constatat că persoanele care au băut între două şi trei ceşti de cafea sau între trei şi cinci ceşti de ceai pe zi, sau o combinaţie de patru până la şase ceşti de cafea şi ceai, au avut cel mai mic risc de accident vascular cerebral sau demenţă.
Autorii au scris în revista Plos Medicine:
„Constatările noastre au sugerat că un consum moderat de cafea şi ceai separat sau în combinaţie au fost asociate cu un risc mai mic de accident vascular cerebral şi demenţă”.
Trimite articolul
XCeai de … ceai sau si ceai de toate cele (fructe de padure, paducel, menta etc.)?
-
Ceaiul de prune .
-
Ceai de dopuri de pluta
-
-
e UK … ceai … nu infuzie de plante 🙂