„Din câte ştiu eu, studiul nostru este primul care evaluează relaţia dintre adăugarea de sare în alimente şi moartea prematură”, a declarat profesorul Lu Qi de la Şcoala de Sănătate Publică şi Medicină Tropicală a Universităţii Tulane din New Orleans, care a condus lucrarea.
„Chiar şi o reducere modestă a aportului de sodiu, prin adăugarea de mai puţină sare sau fără sare în alimente la masă, este posibil să aibă ca rezultat beneficii substanţiale pentru sănătate, în special atunci când este realizată în rândul populaţiei generale”.
„Până în prezent, ceea ce pare să indice dovezile colective despre sare este că persoanele sănătoase care consumă ceea ce constituie niveluri normale de sare obişnuită nu trebuie să se îngrijoreze prea mult cu privire la aportul lor de sare”, a spus ea.
Pentru acest grup, contrabalansarea aportului de sare cu o dietă bogată în fructe şi legume ar trebui să fie o prioritate. Cu toate acestea, cei care prezintă un risc ridicat de boli de inimă ar trebui, probabil, să reducă din cantitatea de sare.
„A nu adăuga sare suplimentară la alimentele deja preparate este o modalitate de a realiza acest lucru”, a spus ea.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XCe trebuie sa retineti: TOTUL ucide. Sarea, expunerea la Soare, contactul mainilor cu solul, caldura, umiditatea, ploaia, aerul, apa – mai ales apa. Dar stiti ce nu ucide?
Ati ghicit… Vaccinul – el, doar el ne poate salva, el contine asa cum spuneau ilustrii nostri calai urmatoarele: scoala fata catre fata, vacante in strainatate, libertate, apusuri de soare, concerte si spectacole, posibilitatea de a iti imbratisa bunicii si NORMALITATE.
Desigur, vine la pachet cu doza: 4,5,6,7,8,9 si boostere intre ele… Pentru ca NICIODATA nu vei fi complet imunizat asa cum spune ministrul sanatatii din Canada.
Trezirea! Stiti cec altceva ucide? Prostia si credulitatea.