“Este o chestiune importantă de sănătate publică”, a declarat Elisabeth Borne, adăugând că Guvernul de la Paris alcătuieşte în această perioadă planuri ce vizează un program naţional de luptă împotriva fumatului, un flagel care cauzează aproximativ 75.000 de decese în fiecare an în Franţa.
Aşa-numitele dispozitive de “inhalat” generează anumite obiceiuri în rândul tinerilor, care pot să ducă apoi la dependenţa de nicotină, a mai spus premierul francez.
Cu toate acestea, Guvernul de la Paris nu intenţionează să majoreze taxele pentru tutun în 2024 după creşterea lor din acest an, a precizat Elisabeth Borne.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat în 2021 o serie de obiective ambiţioase privind limitarea fumatului şi a consumului de alcool, promiţând să creeze mai multe spaţii în care fumatul să fie interzis şi dorind ca toţi tinerii francezi cu vârste de până la 20 de ani să devină nefumători până în 2030.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XTigarile electronice sunt mult mai periculoase dar lumeanu vrea sa priceapa.
Și marmota impatura macrou in staniol. Obiective ambițioase, a câtorva bolnavi de a controla mulimea, asta e lumea în ziua de azi în speță u-e.
-
Fumeaza omule pana ti se usuca plamanii, te zombifici de viu
De la comisarii UE nu auzim decat interdictii si impuneri.
Astia si comisarii sovietici ar trebui desfiintati.
-
Românul știe el mai bine, fumează ca pașa, bea de rupe, se droghează, iar într-un final se miră că e bolnav de te miri ce
-
Voi sunteti pe cale sa legalizati drogurile si sunteti plini de toate bolile din lume. Si tu te-ai gasit sa arati cu degetul. Bun asa.
-
Cred că mă confunzi, stimate domnule, cu membrii familiei dumitale
-
Asta e babă sau moș?
Cei care nu va plac interdictiile continuati sa fumati ca vedeti voi in cativa ani.