Twitter a recunoscut vineri că o vulnerabilitate a propriului sistem a făcut ca timp de şase luni până în ianuarie 2022, datele a milioane de utilizatori să fie expuse public. Concret, deficienţa din sistemele Twitter a permis hackerilor să aibă acces la adresele de e-mail şi numerele de telefon asociate cu peste cinci milioane de conturi.
Hackerii au colectat informaţii de la aproximativ 5.4 milioane de utilizatori pe care mai apoi le vindeau pe Dark Web contra sumei de 30.000 de dolari, relatează Axios.
Twitter a remediat defecţiunea în ianuarie, însă imaginea companiei a avut de suferit. Mulţi activişti pentru drepturile omului, dizidenţi guvernamentali şi jurnalişti folosesc de obicei nume false online pentru a evita supravegherea guvernamentală şi represaliile din propriile ţări.
Platforma americană recomandă persoanelor care se bazează pe conturi anonime să-şi elimine numerele de telefon cunoscute şi adresa de e-mail din conturile lor. Doar o mică parte dintre persoanele vătămate au fost notificate că datele le-au fost furate, însă prejudiciul real nu poate fi cuantificat.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XSi sosocarilor de la noi le este frica sa nu fie cipati, dar stau toata ziua pe platformele sociale, dandu-si toate datele personale si filmandu-se cu telefonul.
Daca n-ar fi fost pe Twitter & Facebook, nici dreaku nu-i știa, caci e o vorba din bătrâni care zice ca, “daca nu iesti pa facebook, nu iezisti!”.
-
Adevarat. Mai era o vorba din batrani: “inainte de social media prostii lucrau in grajd”. Acum ii avem peste tot, specialisti in tot si toate, dandu-si cu parerea despre pandemie, razboi, criza economica etc. Si o fac cu ardoarea celui care are doar doua clase ca trenul, dar se afla sub imperiul efectului Dunning-Kruger.