Polonia şi Bulgaria au refuzat să se conformeze, iar gigantul energetic rus Gazprom le-a întrerupt livrările de gaze luna trecută. Kremlinul a declarat că acelaşi lucru se va întâmpla cu oricine altcineva care va refuza noile condiţii de plată, relatează Reuters.
Grupul de lucru va veni cu “o infrastructură pentru plăţi internaţionale, inclusiv în ruble ruseşti, cu parteneri comerciali din state şi teritorii străine care desfăşoară acţiuni neprietenoase împotriva Rusiei”, se arată în ordin.
De asemenea, va analiza condiţiile de plată în ruble şi în alte monede naţionale cu ţările prietene – care ar include China şi India, deşi acestea nu au fost numite.
Grupul – care va fi condus de consilierul prezidenţial Maxim Oreshkin şi va include oficiali de rang înalt, precum guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina – are, de asemenea, sarcina de a găsi măsuri pentru a reduce riscurile asociate cu îngheţarea a aproape jumătate din rezervele valutare ale Rusiei, în valoare de 640 de miliarde de dolari.
Ţările occidentale au impus sancţiuni radicale împotriva Rusiei pentru trimiterea trupelor sale în Ucraina la 24 februarie. Moscova afirmă că desfăşoară o “operaţiune militară specială” menită să dezarmeze Ucraina şi să o elibereze de ceea ce ea consideră a fi naţionalişti periculoşi.
Rusia impune contra-sancţiuni şi a aprobat o listă de ţări “neprietenoase”, inclusiv Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi state membre ale Uniunii Europene.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XMda…. În câțiva ani în Europa nu vor mai fi decât mașini electrice, iar gazul va fi înlocuit de panouri solare, pana atunci mai găsim noi surse alternative de peteol/gaz dar Rusia în câțiva ani va ajunge la canibalism din cauze de sărăcie.
-
Vise frumoase. Din pacate,realitatea e cu totul alta.
Să nu ajungem noi.