Actorul era internat la Spitalul Elias din cauza unor probleme de sănătate. Abia la începutul lunii august, medicii au reuşit afle ce boală are. Actorul avea o infecţie în sânge.
Caramitru trebuia să se afle la Iaşi pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR).
Ion Caramitru a fost actor de teatru şi film dar şi regizor. A fost, totodată, şi politician. Între 1996 şi 2000 a lucrat ca ministru al Culturii.
Ion Caramitru, un actor şi un regizor deplin
-
- Premiul revistei Cinema pentru interpretare, 1976
- Premiul Asociaţiei Cineaştilor, 1980
- Premiul Special al Juriului pentru rolul principal din filmul Luchian, la Festivalul Naţional al Filmului, Costineşti, 1984
- Premiul pentru întreaga activitate la Festivalul Internaţional de Teatru „Actor al Europei”, Prespa, Macedonia, 2016.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XNațiunea pierde valori,și rămân leprele,iar viitorul acestei tari devine tot mai trist…
Un mare om de cultură, un mare caracter. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!
Avea cumva o fata în Arad din tinerețea zbuciumata?
-
ba da,pe fiica-ta.
-
un fiu are…total nereusit!
s-a zis ca a murit dintr-o infectie
Ma intreb cum de atatia specialisti infectionisti din spitalele bucurestene / pe unii din ei ii vedem la TV dand indicatii in domeniu /nu au putut anihila acea infectie Nu era cancer nu era covid si atunci?
Daca nu puteau sa ii dea de capat de ce nu l-au trimis in strainatate?
Vai de noi !
-
infectiile pot fi fatale in stadiu avansat nu orice corp raspunde la tratament
vai saraca medicina!
Am ajuns sa moara omu de o infectie nici macar de cancer sau covid
Ma mir ca nu s-a spus ca e mort din cauza de covid………..
Acest individ -Ion Caramitru- a fost unul din personajele malefice din 1989 care-și luase în serios rolul de a coordona de la balcon cu tehnică grea de luptă tirul distructiv spre instituțiile de cultură ale Romaniei. La ordinul lui Caramitru , soldatii au tras cu munitie de lupta spre Palatul Regal, unde se afla Muzeul Național de Artă si spre Biblioteca Universitară aflata in vecinatate, ce a ars ca o torță. El-Caramitru- știind ce comoară de cărți piere în flăcări si cat de valoroase erau picturile deteriorate de tirul armelor spre Muzeu
Totodata, cat a fost directorul Teatrului National, Ion Caramitru ,,revolutionarul fabricat,, de unii ce stateau in umbra, a fost acuzat de sindicatul actorilor ca a terorizat actorii si angajatii, comportandu-se ca un ,,baron,, uzurpand si postul de regizor, dar pastrandu-si si postul de actor, dar si-a insusit si 10% din încasările Teatrului Naţional ,
Sper sa ajunga in iad , mai ales ca e clar este că nu iese fum fără foc, deci acuzatiile se sustin
Marius Manole actorul a reclamat in emisiunea 40 de întrebări faptul că Caramitru (cacofonie voită) transformase teatrul la care era director într-o dictatură, că își băgase rudele prin tot felul de funcții, că se purta groaznic cu actorii deveniți peste noapte slugile lui. Conflictul a mers până acolo încât Marius Manole s-a retras din camarila instaurată de Caramitru.
Ultima gafă – letală – a lui Caramitru a fost vaccinarea și faptul că prin declarațiile lui i-am împins și pe alții la moarte. Ar trebui să fie înmormântat cu un sul de hârtie igienică la îndemână conform propriilor lui sfaturi.