“În anul 2018, în institut au fost raportate 51 de infecții nosocomiale cu mai mulți germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecții la pacienți cu același germene. Raportarrea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la trei dintre paciențiconfirmarea infecției s-a făcut postmortem”, potrivit unei informări a managerului Institutului Marius Nasta , Beatrice Mahler.
Potrivit sursei citate, din ianuarie 2019, numărul de pacienți decedați în institut a fost de 64, mult peste numărul de decese din 2018, când au fost înregistrate 37 de decese, sau din 2017, când au fost înregistrate 46.
“Procedurile de curățenie din blocul operator și ATI sunt în curs de finalizare. În funcție de discuțiile cu medicii de la DSP, mâine putem recolta probe de control pentru ca, după 72 ore, să deschidem ATI. În 2019, ca urmare a analizei cazurilor de infecții din institut Acinetobacter a fost identificat la 17 pacienți, din care patru s-au externat și 13 au decedat. Toți pacienții diagnosticați erau pacienți cu multiple afecțiuni cronice și spitalizări anterioare”, mai arată Beatrice Mahler.
Managerul a mai transmis că toţi pacienţii infectaţi cu acinetobacter aveau și alte afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare.
La cele trei controale ale Direcției de Sănătate Publică, au fost aplicate două avertismente și 16 amenzi cu un total de 12.500 de lei.
Pe 19 februarie 2019, Direcția de Sănătate Publică a decis oprirea activității blocului operator și a secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecțiile intraspitalicești nu erau conforme.
Sursa: Mediafax
Citiți principiile noastre de moderare aici!