Sesiunile de admitere vor avea lor la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești.
Sunt 1.592 de locuri pentru agenți de poliție, 225 pentru agenți de poliție de frontieră, 551 de locuri pentru subofițeri de jandarmi, 275 pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.
Prin e-mail
„Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare , în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmiteaceste cereri. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală. Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iarla final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite”, anunță MAi.
Arădenii, la Oradea
Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:
Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea; Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea; Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu; Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș; Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea; Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui; Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la această școală.
Rezultatele, pe site-ul unităților de învățământ
Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor în data de 9 octombrie 2021, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unităților de învățământ. Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie 2021. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021.
Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI.
Trimite articolul
XTotuși cine mai muncește în tara asta??TOTI vor sa devina polițiști, jandarmi, pompieri ș, paznici la penitenciar…
-
Nepalezi… Africani auzea am recent ca le place la romanica..
-
Și indienilor le place aici. Cei autentici, nu indienii noștri.
-
-
Pentru pompieri, toata stima, iar pt ceilalti vor doar un fotoliu cald si cand sunt in floarea varstei , hop in pensie.
-
Mergi tu si munceste ca un sclav la corporatii pentru un salariu de cacat care nu iti acopera toate necesitatiile intr-o luna. Sa nu mai vorbesc de firme mici din arad , in care angajatorii cred ca ne convine sa muncim doar pentru bani de mancare si cazare. Iar, daca tu crezi ca stai in fotoliu toata ziua ca si politist si nu faci nimic , ce sa zic, imi pare rau ca primesti informatii care nu sunt deloc reale. Poate sefii mari din politie isi permit sa faca asta, dar iti spun ca pentru restul nu e asa.
Nu sunt cam prea multe școli de poliție, raportate la numărul de locuitori? Întreb și eu, nu dau cu paru’!