Potrivit sursei citate, din cele 24 de focare, 23 sunt la nivelul gospodăriilor populaţiei, iar un focar la nivelul unei exploataţii comerciale de porcine.
Potrivit ANSVSA, focarul din exploataţia comercială de porcine din judeţul Călăraşi a fost confirmat în 8 februarie 2023 prin buletinul de analiză cu rezultat pozitiv pentru identificarea genomului virusului PPA emis de Laboratorul Naţional de Referinţă pentru PPA din cadrul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală.
În perioada 2017 şi până în prezent au fost stinse 5.952 de focare de pestă porcină africană.
De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 7.069 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.
Trimite articolul
XFocarele astea de pesta sunat făcute la comanda precum a foat si covidul. Cei din exterior vor sa mâncam numai carne de la ei. Si când vor spune ca nu mai este atunci ne vor da greieri si lăcuste. Treziți-vă pana nu va fi prea târziu. Ceaușescu nu a omorât nuciodata porcii si găinile oamenilor.
-
Corect!
-
Corect.
-
Nu le-a omorat,nici porcii, nici gainile, ..l-au ucis ei pe el ,in schimb,ca sa aiba liber la furat,ei, tradatorii de tara! Iata ce mai avem din toata economia romaneasca postfbelica, praful s-a ales de tot…resursele noastre(petrolul,padurile, terenurile) sunt pe mana strainilor! vai, vai, unde esti Tepes, doamne?