Tarifele de referință pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto RCA, publicate marți de Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF, cresc semnificativ față de februarie 2022.
Posesorii de autoturisme din toate categoriile de vârstă și indiferent de puterea mașinii pe care o au vor trebui să plătească mai mult pentru asigurarea obligatorie.
Pentru automobil electric costul cu asigurarea obligatorie este de cele mai multe ori mai mare decât pentru mașinile clasice.
Tarife
Pentru asigurații cu vârsta de până în 30 de ani, tariful de referință pentru o asigurare anuală RCA pleacă de 1.822 de lei, în cazul deținerii unui automobil cu capacitatea cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi și ajunge la 4.709 de lei, pentru mașinile de peste 2.500 de centimetri cubi.
Pentru cei cu vârste între 31 și 40 de ani, asigurarea RCA variază de la 1.114 lei la 2.832 lei, iar pentru cei din categoria 41-50 ani variază de la 1.076 lei la 2.912 lei.
În cazul automobilelor electrice, prețul este mai mare pentru toate cele trei categorii de mai sus dacă ne raportăm la mașinile cu motoare cu ardere internă care au o capacitate cilindrică mai mică de 2.000 de centimetri cubi.
În cazul persoanelor juridice, cel mai mare preț al poliței obligatorii va fi plătit de posesorii mașinilor electrice, acolo unde tariful de referință este de 2.736 lei.
Pentru șoferii cu vârstade peste 60 de ani, tarifele de referinţă RCA pleacă de la 1.036 de lei și ajung la 2.767 de lei, consemnând de asemenea o scumpire în comparație cu februarie 2022, când o asigurare obligatorie auto costa între 796 de lei și 2.482 de lei.
În cazul unui automobil electric, tariful este la această vârstă de 1.440 de lei, mai mare decât pentru mașinile care au capacitatea cilindrică de sub 2.000 de centimetri cubi.
Dacă în februarie 2022 tarifele pentru persoanele juridice plecau de la 1.383 de lei și ajungeau la 1.483 de lei, în februarie 2023 costurile diferă, în funcție de capacitatea cilindrică a automobilului, de la 1.755 de lei la 1.895 de lei.
Cel mai mult va plăti o persoană juridică însă dacă se decide să achiziționeze o mașină electrică, pentru care tariful de referință este de 2.736 de lei, cel mai mare la această categorie de asigurați.
Sursa: Bihon.ro
Trimite articolul
XLoc liber la pensat pentru barbati. Apelati cu incredere…
Hai sa speriem oamenii si sa dam cele mai pesimiste cifre posibile. Am incheiat asigurarea saptamana asta la masina. Cea mai mica asigurare a fost 590 lei iar cea mai mare 1200lei pentru categoria mea: motor 1.4, bonus malus B5, varsta 34. Nici vorba de 1.114 – 2.832 lei. Poate in cazul in care esti la prima asigurare sau ai avut accident sa coste atata, dar na, nu mai e bomba asa mare daca specificam si treburile astea.
penibil!!
salarii de sclavi si preturi imense!!
Astfel se plătesc fraudele din asigurări, toate falimentele recente .Ei fug cu banii și noi plătim mai mult.Plus daunele din accidentele grave cu pagube și victime.Dar nu mai contează, românul nu învață decât dacă ii dai financiar la goale.
Se pare ca la cei cu varste intre 50 – 60 de ani nu s-au gandit 😵💫
Ce n-au reusit cu carburantul o fac cu asigurarea !!! Bani in buzunarul hotilor de la asigurari ! Da, acum chiar au ce .. fura !! S-a dus ASTRA, CARPATICA , CITY, urmeaza din auzite EUROINS !! ASF-ul se face ca ploua iar noi ramanem cersetori pe la alte firme asta dupa ce i-am imbogatit pe unii sus pusi !!
Ar trebuii scumpit Mai mult asigurarea pentru bolizi
-
Daca tu conduci cum desenezi,nu doar la bolizi ar trebui scumpita asigurarea.
Liberaci si userici ati vrut?! Ati capatat din plin!