Potrivit tradiției Bisericii, la această dată, Maica Domnului a fost înălțată la Cer de Fiul său, Mântuitorul Isus Hristos, devenind prin puterea lui Dumnezeu „trup duhovnicesc”, relatează TION.RO.
„Maica Domnului a fost, este și rămâne, pentru slujitorii Bisericii și pentru credincioși, model de credință și de nădejde, de feciorie și de viață fără de păcat, de smerenie și de ascultare, de mângâiere și de ajutor în necazuri și suferință, de bucurie și de iubire, de sfințenie și de rugăciune”, spune preot dr. Ionel Popescu, de la Parohia Iosefin.
Spre deosebire de alți sfinți, pomeniți o singură dată pe an, în numele Maicii Domnului sunt închinate mai multe sărbători. Adormirea, marcată pe data de 15 august, este cea mai veche sărbătoare închinată ei. Aceasta, împreună cu ridicarea trupului la Cer, reprezintă ultima taină din lucrarea mântuirii oamenilor.
În ajunul sărbătorii, în toate bisericile se ține Vecernia cu Litie și chiar Privegherea întreagă, adică și slujba Utreniei, urmată de cântarea Prohodului Maicii Domnului.
Tot astăzi, 15 august, este sărbătorită și Ziua Marinei Române, Maica Domnului fiind considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.
Trimite articolul
Xde ce se ureaza La multi ani! la Adormire ?
la acesta mare sarbatoare politia locala a lasat iar tiganimea sa tabere pe credinciosii ce au mers laq biserica. De ccand a inceput serviciul religios si pana dupa terminare nu se putea pleca de la catedrale de tigancile cu puradei si alti milogi veniti sa isi faca suma pe spatele celor slabi de inger. O vina oa au si preotii ca nu spun credinciosilor ca nu asa se ajuta saracul, dandu-i bani,. Exista cutia milei dataorita careia sunt ajutati cei aflatai in evidenta parohiilor, cei ce pot sa munceasca si chiar muncesc serios , dar nu fac fata cheltuielilor. Pleava puturoasa nu trebuie sa capete nimic, sa munceasca,