Conform sursei citate, în total au fost analizate 126 de produse. Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).
Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.
Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos, spune InfoCons.
SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
Xla final, cel mai potrivit cadou ramane tot ciocanul…
Si din motive necunoscute si sarea a ajuns sa contina un E. Mai exact E536 care nu ii vad rostul deloc in afara de comoditatea procesarii si transportului.
Ar fi cu adevarat stire sa ne aratati produce care NU contin E-uri.