“Obiectivele Ministerului Educaţiei sunt să asigure tablete, laptop-uri până în toamnă pentru toţi elevii care nu deţin la acest moment un dispozitiv. Deci pe de o parte, să asigurăm pentru elevi, iar pe de altă parte, să pregătim cadrele didactice pentru a putea lucra mai uşor cu elevii”, a spus ministrul, la postul Digi 24.
În ce priveşte cadrele didactice, ea a precizat că după încheierea anului şcolar vor urma cursuri de formare.
“Trebuie să fim pregătiţi ca în toamnă să desfăşurăm un învăţământ on-line, în aşa fel încât să nu ne aflăm în situaţia în care suntem astăzi. (…) Nu mi-a plăcut niciodată să dau vina pe greaua moştenire. Dar ce s-a întâmpat în toţi aceşti ani? Au fost multe proiecte în cadrul Ministerului Educaţiei, care au vizat pe de o parte digitalizarea învăţământului românesc, iar pe de altă parte formarea profesorilor şi acestea nu au fost duse la bun sfârşit. Tocmai de aceea, am cerut colegilor din minister să centralizeze toate proiectele care au fost derulate de-a lungul timpului sau care au fost numai anunţate, pentru a vedea exact situaţia reală, astfel încât să ştim de unde pornim. (…) Vom avea cursuri de formare în perioada de după încheierea anului şcolar”, a spus Anisie.
În legătură cu redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor în septembrie, Monica Anisie a subliniat că acest lucru “depinde de evoluţia epidemiologică” din ţara noastră.
“Noi trebuie să fim pregătiţi şi pentru această posibilitate (ca şcolile să nu se deschidă în septembrie, n.r.). Nu spun că este o posibilitate, ci spun că trebuie să fim pregătiţi. (…) Dacă cumva, aşa cum spun specialiştii, revine în septembrie al doilea val, înseamnă că trebuie să fim pregătiţi. Şi pentru asta trebuie să privim cu încredere şi să ne gândim să rămânem sănătoşi, iar educaţia să continue în orice condiţii”, a spus ministrul Educaţiei.
Monica Anisie a arătat că probele de competenţe de la Bacalaureat au fost amânate tocmai pentru ca specialiştii să ia în considerare şi alte forme de examinare, pe lângă cea orală.
“Pentru probele orale, tocmai de aceea am încercat să schimbăm calendarul, tocmai pentru a lua în calcul şi alte forme sub care putem da aceste probe de competenţe. Sunt probe de competenţe fie la limba şi literatura română, fie la limbă străină sau competenţe TIC. (…) Tocmai pentru că sunt mai multe variante, o să le prezinte specialiştii în momentul în care sunt gata în cadrul ministerului”, a spus ea.
Ministrul a menţionat că luni, la ora 14,00, va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii învăţământului particular pentru a găsi cea mai bună soluţie de a sprijini unităţile de învăţământ care sunt doar autorizate şi care se află în curs de acreditare, deoarece acestea nu primesc finanţare de la stat.
Anisie a mai arătat că Ministerul Educaţiei asigură bursele pentru copii în această perioadă, dar a admis că este posibil ca, în unele situaţii, să nu fi fost oferite de autorităţile locale acele burse care revin în responsabilitatea acestora.
SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XSunteti batuti in cap ! Copii trebuie sa socializeze in fata unei tablete devii un fals !
Au bagat o ora online sa nu le taie salariile. La urma urmei…. oricum era 0 invatamantul. Acum e 0 si platit cu bani grei pe fata. Apoi vin istetii cu un mare tun. Macar faceti un tun grozav si dati la toti tablete. Dar nu ebuda si alte aberatii, apple. Ce ziceti? Sa nu fie discriminare. si dupa asta o sa va dati seama ca nu au net, si profesorii nu stiu preda. Nici online… ca nici offline nu stiu. Se vede unde suntem dupa 30 de ani, nu e inventia mea
-
Nu vi matale’ sa predai câteva lecții in fata unei clase de 30 de copii? Numai sa-ți aduci hârtia , imprimanta si laptopul de acasa( scoala nu prea are asa ceva), lectia s-o faci cât mai atractiva pentru ca nu mai merge sa predai 3-4 pagini……Te aștept da dai lecții dascălilor!!!
Nici tablete de ciocolata nu le dati. ORDINARILOR
-
BINE SPUS! NICI TOALETE NU AU DARA MITE TABLETE! AI SPUS CA NU VA INGHETA ANUL SCOLAR! CUM SA AVEM INCREDERE IN STATUL RUMUN?
-
Bozgore, esti livber sa te cari in bozgoria. ba mai mult chiar si in Mongolia!
Mars 😛 -
satane, la cat ai inselat pe altii ia da si tu impatrit (de patru ori valoarea inselaciunii) inapoi asa ca Zacheu ala din Biblie. daca nu stii cine ii, intreaba pe crestinu joseph prosta ce se roaga zilnic ptr altii sa li se intample chestii rele
nu mai stii cum inselai?
iote spovedania ta: https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/primaria-vrea-proiect-pentru-tricoul-rosu-1228633/#comment-254258
-
NICI MACAR DE MANUALE NU AT-I FOST IN STARE SA FACET-I ROST! ACUM SUNTET=I IN STARE DE TABLETE SI LAPTOPURI? CINE LE IMPORTA CE FIRMA CASTIGA?
Si cum stabiliti care elevi au tablete,pe baza declaratiei pe proprie raspundere ?Bineinteles ca niciunul nu va avea!
si in mediul rural in satele indepartate unde nu este internet ce veti face?
-
scolile unde nu sunt posibilitati de interne ce o sa faca? sau asta ..nu se pune..?
Norocul tolomacei cu covidul, ca sta ministru pana la calendele grescesti si ne intoxica si pe elevi si pe noi, parintii cu ineptiile dumneaei !
Pentru aceasta doamna singura variantă fezabila este demisia , si,asta urgent , de fiecare dată cînd iese la tv spune numai aberatii , ce învățămînt online , învățămîntul era zero stelat si inainte, dar aceasta ministra sau ministresa nu are decît un singur scop , sa tina cu salarii intregi deja de două luni , sute de mii de profesori ca sa ii aiba masa de manevra la vot pnl ul , acum vrea sa ne spuna ca ii va tine si la toamnă acasa dar cu salariul intreg,iar a cumpara dispozitive si acces la internet pentru fiecare elev este o utopie,ma intreb daca cumva prin absurd situatia sanitară nu va permite , nici la toamnă, cît ii va mai tine acasa pe profesori cu salariul intreg si de unde va lua bani să îi plătească.
Ne scuzați d-na ministru, dar dvs. considerați că doar elevii au nevoie de laptop-uri sau tablete? “Deci pe de o parte, să asigurăm pentru elevi, iar pe de altă parte, să pregătim cadrele didactice pentru a putea lucra mai uşor cu elevii” Întrebarea mea este câți dintre profesori, învățători, educatori au laptop-uri. calculatoare sau tablete? Câți dintre ei, dacă au, știu să și folosească un Word, Excel, Powerpoint….și chiar Google? Până acum le tot spuneam (noi, psihologii, s.a.m.d.) că statul la calculator (tabletă, smartphone…) este nociv, acum nu mai este? (întrebare pusă de un elev!) Iar facem “pompieristică”?