După 6 ani de funcționare, Aquapark-ul Nymphea și-a pierdut strălucirea. În ciua prețurile ridicate practicate de administrația obiectivului turistic și al profitului „gras”, piscinele arată jalnic, cu faianță căzută și apă murdară, potrivit Bihon.ro.
Mai mulți turiști care au trecut pragul aquapark-ului în această vară s-au plâns de piscinele din exterior. Cea pentru copii are apă murdară și faianță căzută. Într-o poză făcută cu unul dintre toboganele din piscina pentru cei mici, apa e verde și se poate vedea că nu a fost curățat de câteva zile. Mai mult, părinții se plâng că aproape toate aparatele de joacă din piscină și de pe lângă bazin sunt nefuncționale. Totodată, clienții au observat bucăți de faianță căzută la toate bazinele exterioare, chiar și pe scările piscinelor, unde e foarte ușor să te rănești în bucățile rupte de gresie sau faianță. La fel și la dușurile exterioare, unde gresia crăpată a rămas căzută lângă duș o zi întreagă.
Administrația aquapark-ului spune că au fost făcute lucrări de întreținere la începutul sezonului.
„Da, am avut unele sesizări cu privire la bucăți de faianță lipsă sau crăpate. În primăvara fiecărui an, până la deschiderea sezonului estival, pregătim zona exterioară, însă, ca urmare a exploatării, mai apar căderi ale mozaicului, faianței, situații pe care le remediem în cel mai scurt timp de la apariția lor. Pentru noi, cea mai mare preocupare este să menținem condițiile la același nivel ridicat cu care i-am obișnuit pe vizitatorii noștri. Mulțumim pentru înțelegere!”, ne-a transmis directorului Administrației Domeniului Public (ADP), Liviu Andrica, prin intermediului Biroului de presă al instituției.
Potrivit sursei citate, cheltuielile cu reparațiile și întreținerea aferente anului 2021 au fost în sumă de 625.000 lei (125.000 euro), iar pentru anul în curs 318.000 lei (64.000 euro).
„Printre investiții amintim un aspirator pentru bazine, un pulverizator gazon, instalație frigorifică etc. De menționat că au crescut foarte mult cheltuielile cu enegia și celelalte utilități, precum și cele salariale”, au subliniat reprezentanții aquapark-ului.
În acest an, procentul de ocupare de care se bucură obiectivul turistic este mediu, dar mai bun decât în 2021, potrivit sursei citate. Anul trecut, profitul net al ADP Oradea a fost de 11,9 milioane lei (aproximativ 2,5 milioane de euro).
Problemele de la Aquapark-ul Nymphea se reflectă și în recenziile primite de obiectiv, pe Google. Turiștii care au vizitat complexul în acest an s-au plâns și de cozile lungi de la intrare, timpii mari de așteptare, pentru ca în final să li se spună că nu mai sunt locuri. Alte probleme ridicate de clienții aquapark-ului sunt: personalul neprietenos, mâncarea scumpă și proastă și mai ales mizeria.
Costul unui bilet este de 70 de lei pentru adulți, pentru întreaga zi, 40 de lei după ora 17:00. Pentru elevi și pensionari biletul costă 60 de lei și 35 după ora 17:00, iar pentru copii cu vârste între 3 și 14 ani tariful e 40 de lei pentru o zi sau 25 de lei după ora 17:00.
Recenzii cu puține stele
„Destul de multă mizerie la dușuri, mucegai pe perdelele de la cabina de duș. Toalete neigienizate cu miros de urină ce se simte intens. Gândaci la vestiar. Apa ce iese din bazin nu este îndepartată de angajați (am și alunecat la ieșirea din bazin iar când am fost să atrag atenția angajatului acesta mi-a spus că doar nu va da la 5 minute cu teul că oricum se face alta). Aspectele le-am sesizat și într-un e-mail dar încă nu am primit răspuns”, se arată într-o recenzie.
„Aici nu există oameni care să se ocupe de întreținere și curățenie. Eu așa ceva nu am mai văzut… efectiv mizerie peste tot. Apa băltește peste tot, existând pericolul să cazi și să îți rupi oareceva. Un copil a facut caca în mijlocul culoarului pe unde treceau toți și călcau acolo împrăștiind peste tot. Nu mai vorbesc de miros… groaznic. Nu știu ce faceți dar nu faceți deloc bine. Mâncarea horror… păcat de loc.. ah, și era să uit – permiteți prea multor oameni odată înăuntru și efectiv nu ai loc nici să respiri, poți să mori sufocat. Darămite să te mai și relaxezi… gălăgie, zumzet obositor… etc. Dacă vreți să vă odihniți/relaxați cu siguranță aici nu este locul potrivit”, scrie un turist. „Dezastru, foarte multă mizerie, apă murdară, în băi și vestiar miros puternic de canal și plus de asta mai vii și acasă cu micoza piciorului. La ce prețuri au, s-ar putea mai multă atenție”, scrie un alt client.
„Buna ziua! Am fost dezamăgit de ștrand maxim. Mizerie, șezlonguri murdare și toboganele sunt pericol public!!! Nu recomand deloc !!! La prețul de 70 RON am așteptat mai mult!”, scrie un altul.
„Nu recomand. Mizerie mare. Stat 30 de minute pentru un suc. Nu ai o piscină să înoți. Comparativ cu alte parcuri acvatice ..e praf”, este recenzia altui client.
„Dezgustător!! Apa din bazine murdară, verde pe marginea bazinelor, filtrele nici nu mergeau, doar la topogane e ok în rest nimic waw!!Am rămas dezamăgită și la 70 lei pe zi intrarea”, spune un client.
„Dacă acum câțiva ani a fost ceva wow, acum e doar învechit și murdar. Am stat 40 min în apă cu copilul și deja suntem pe la spitale cu tratamente pentru bacteriile contractate din apă. Ca să nu vorbim de mâncarea de dinăuntru și de prețurile de restaurant Michelin. Experiență complet neplacută”, este de părere alt turist.
Profit record
Construit într-un an și jumătate, pe locul fostului Ștrand Municipal, cu o investiție de 88,3 milioane lei (aproape 22 milioane de euro), bani proveniți din fonduri europene și de la bugetul local al Municipiului Oradea, complexul se întinde pe o suprafață de 6,8 hectare. În 2021, la aniversarea a cinci ani de funcționare, ADP Oradea a transmis că în cei 5 ani de funcționare, Aquaparkul Nymphaea a atras peste 1,5 milioane de vizitatori și a înregistrat venituri de 85,5 milioane de lei, cheltuieli de circa 51,7 milioane de lei și un profit de 33,8 milioane de lei, circa 7 milioane de euro, fiind cel mai profitabil obiectiv turistic din Oradea.
Trimite articolul
XAs, nu cred, pe moșia lu’ Bolovan sa se întâmple asemenea lucruri.
-
Chiar așa este. Am fost luna trecută și apa era foarte murdară în bazinul de afară, la saune era mâzgă pe jos, alunecări pe ea ca și pe schiuri, angajați care se vedea că sunt sătui de interacțiunile cu oamenii, păianjeni pe geamuri mai ceva ca de Halloween, să nu mai zic, o salată de varză din interior avea un miros și gust de stricat, și prețuri comparative cu Mamaia… Din păcate în fiecare an este din ce în ce mai rău
Condiții mult mai bune ca la Arad!
Inadmisibil! Să meargă domnul Codrin Dacian Vlad să ia atitudine! Că, oricum, doar la atitudine se pricepe, că soluții sau să facă practic ceva… pauză! 🙂
Și ca totul să fie făcut românește , după ce a trecut 5 ani de la inaugurare(și pot schimba legal destinația investiției)au trecut bazinul olimpic de înot și cel de sărituri din componența Nymphaea în administrarea CSM Oradea și astfel clienții Nymphaea nu mai au acces la aceste bazine.Cele două bazine prezintă primele semne de abandon: apă verzuie,mizerie ,etc.Pacat …mergem din nou în Ungaria,asta e…
Am fost şi noi acolo şi tot ce s-a scris e conform realităţii ! Aproape am plâns după cei 70 de lei daţi la intrare ce e echivalentul a 3 kg. de carne şi consider că preţul de intrare ar trebui sî fie de maxim 30 lei ! Stolojan nu poate intreveni ?
Pai cei ce trebuiau să facă reparațiile au luat banii și au plecat… Ori nu au făcut nimic… Ori au lucrata de ‘mantuiala’
Articolul da răspuns celor care tot întreabă de ce nu petrecem weekend-uri și vacantele în România. Nu poți fi patriot în asemenea condiții. Iar angajatul care a răspuns ca nu se poate da cu “teul” la 5 min sa meargă la strand la Gyula la un schimb de experienta. Punct!