Potrivit Bihon.ro, bărbatul ar fi fost reclamat de cinci femei pentru că, în timpul procedurilor, ar fi ajuns cu mâinile în zone nepermise. Bărbatul a fost reținut luni, 5 decembrie pentru 24 de ore. Marți, acesta a fost propus de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru arest preventiv. Propunerea procurorilor a fost admisă de magistrații de la Judecătoria Oradea.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bratosin Mircea Costel cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată, totul cu aplicare art. 38 al. 1 C.p.. pe o durată de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă emis în baza prezentei încheieri”, se arată în minuta instanței.
Măsuri blânde
În timpul dezbaterilor, Mircea Bratosin a cerut măsuri mai blânde, precum controlul judiciar sau arest la domiciliu.
Solicitarea i-a fost respinsă însă de judecători.
„Respinge cererea inculpatului privind luarea măsurii controlului judiciar. Respinge cererea inculpatului privind luarea măsurii arestului la domiciliu”, se arată în minuta instanței.
Decizia instanței nu este definitivă, ea poate fi contestată cu apel în 48 de ore de la pronunțare, ceea ce inculpatul în dosar a și solicitat. Apelul se va judeca la Tribunalul Bihor.
Inofensiv și nu prea
Una dintre femei a reclamat că a fost agresată de patru ori, o altă tânără a susținut în fața anchetatorilor că a fost agresată de cinci ori, o alta spune că de două ori maseurului i-ar fi ajuns mâinile în zonele intime. O altă femeie a reclamat că în timpul masajului i-a atins o dată sânii, iar cea din urmă femeie care l-a reclamat susține că a agresat-o de patru ori. În fața anchetatorilor, Bratosin a susținut că le-a atins pe femei în anumite zone pentru că are probleme de vedere. Același lucru l-a declarat și o polițistă, pacientă a Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix.
„Eu am fost la masaj la el și s-a comportat absolut normal. Eu cred că a ajuns în această situație pentru că are probleme de vedere. Nu vede bine și asta e, cred eu, problema. Din punctul meu de vedere este inofensiv”, a declarat aceasta.
Anchetatorii însă nu pot să creadă niciuna dintre versiuni pentru că numărul victimelor este prea mare ca să fie o pură întâmplare.
Sesizări împotriva maseurului
Directoarea Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix, Ramona Suciu, susține că este un caz izolat. Totodată, aceasta a spus că în trecut, în urmă cu mai bine de un an, au fost făcute două sesizări la adresa anagajatului Spitalului, sesizări care nu au putut fi probate. „Nu am avut niciodată reclamații împotriva lui.
Au fost în trecut două sesizări verbale, dezbătute în consiliul etic al unității noastre. Însă nu au fost dovedite. De altfel, el nu a recunoscut atunci. Noi, totuși, l-am ținut sub monitorizare, însă nu am avut alte sesizări sau reclamații după aceea. În mod normal, cine face așa ceva, face constant. Una este să fie dovedit și alta cu titlul de bârfă. Și pentru noi a fost o surpiză, ieri, când am aflat că a fost ridicat de procurori”, a declarat Ramona Suciu. Aceasta îl descrie ca un angajat revendicativ, însă fără să deranjeze pe cineva.
Suciu susține că este un caz izolat și că angajații Spitalului își practică meseria cu bună-credință și seriozitate.
„Noi mizăm pe prezumția de nevinovăție și sperăm să nu fie real ceea ce se spune despre el. Ce va urma vom vedea. Noi nu tolerăm astfel de comportamente. Echipa noastră de profesioniști își face treaba, deci nu poate fi generalizat. Încercăm să oferim condiții bune pacienților noștri. Dacă unul dintre noi greșește, nu toată lumea este la fel”, mai zice Suciu.
Ba mai mult, Suciu insistă ca tratamentele să fie făcute așa cum indică medicii.
„Dacă se solicită masaj în zona cervicală, le-am spus asistenților să se limiteze la această zonă, chiar dacă pacienții le solicită să le maseze umerii sau zona lombară. Adică, să respecte procedurile așa cum au fost ele prescrise de medici”,a explicat Ramona Suciu.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Orade au ridicat, luni, de la Spitalul de Recuperare mai multe documente, printre care documente legate de pacienții care au făcut tratamente de masaj la Mircea Bratosin, fișe și scrisori medicale, respectiv contractul lui de muncă, fișa postului etc.
Asistentul medical Mircea Bratosin este cunoscut în Oradea pentru implicarea sa în diferite proiecte, în special pentru persoanele cu dizabilități. El este totodată student în anul III la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din Oradea. În trecut el a participat la emisiunea-concurs „Chefi la cuţite”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!