Potrivit BIHON.RO, în dimineața zilei de joi, 10 februarie 2022, au avut loc audieri la DNA Oradea, în dosarul pentru concursul de ocupare a posturilor de directori în învățământul preuniversitar. Procurorii anticorupție orădeni suspectează că s-au comis o mulțime de infracțiuni cu ocazia organizării acestui concurs. Ancheta DNA Oradea a pornit de la o plângere penală, după ce un candidat pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Avram Iancu” a obținut inițial nota 5,40 la proba scrisă a concursului, iar după recorectare a sărit la 7.
„Un candidat a obținut în faza inițială nota 5,40 pe un examen de tip grilă, adică un examen care nu presupune niciun fel posibilitate de eroare deoarece se aplică un șablon. Nu s-au admis niciun fel de contestații la răspunsuri ca să se invoce o posibilitate de modificare a notei. În mod subit, după ce comisia de corectare a lucrărilor a stabilit nota 5,40, la recorectare nota a fost mărită în mod inexplicabil la 7. Se pare că este vorba de o fraudă grosolană a candidatului împreună cu persoane de la vârful învățământului bihorean. Probele sunt zdrobitoare, e o fraudă ca-n filme, cu complicitatea unor persoane care s-au implicat activ. După ce frauda a fost demascată și s-au făcut verificări, candidatul cu pricina nu a avut niciun fel de remușcări. Mai mult, acesta a participat și la interviul pe care l-a câștigat și astăzi ocupă o funcție de director, ca urmare a unei fraude pentru care există probe zdrobitoare”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu la intrarea în DNA.
Răzvan Doseanu este avocatul Gheorghinei Bîrlădeanu, contracandidata lui Ioan Sorin Cuc pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea, cea care a denunțat concursul.
Acuze
Procurorii anticorupție orădeni le-au adus la cunoștință celor doi calitatea de suspecți în dosar. Mioara Țigan este acuzată de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale, iar Ioan Sorin Cuc de abuz în serviciu, fals, uz de fals și fals în înscrisuri oficiale.
La ieșirea de la DNA, avocata Simona Pașcu a declarat că Mioara Țigan este acuzată de abuz în serviciu, de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
„Ceea ce stă la baza acestei sesizări este o atitudine disperată a doamnei Bîrlădeanu de a deveni directorul unei școli, în condițiile în care doamna Bîrlădeanu nu este competentă (din câte se pare) nici măcar să întocmească un tabel în excel și nici măcar să transmit un email. Această atitudine disperată a doamnei Bîrlădeanu de a redeveni director de școală se va demonstra că este una și nereușită”, a declarat Simona Pașcu.
Ea susține că clienta sa nu se face vinovată de niciuna dintre acuzele aduse acesteia, joi, de procurorii DNA Oradea.
„Această fază, această calitate de suspect (pentru că i-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect) este o fază fază incipientă a dosarului de urmărire penală și a cercetărilor. În final, se va demonstra nevinovăția clientei mele. Sunt convinsă, și voi lupta până la capăt, pentru a demonstra această nevinovăție, că și organele de urmărire penală vor ajunge la aceeași concluzie”, a mai declarat Pașcu.
Potrivit avocatei Pașcu, acuzațiile se referă la faptul că Țigan ar fi completat acel formular de concurs al candidatului Cuc.
„Este total nejustificat. Repet, clienta mea este nevinovată”, a mai completat Pașcu, precizând că nu cunoaște conținutul dosarului.
„Abia astăzi, după ce ne-a fost adusă la cunoștință această calitate, am depus o cerere să studiem dosarul în întregime”, a mai spus avocata.
În schimb, Cuc și avocatul său, au refuzat să facă declarații la ieșirea din sediul DNA Oradea.
Potrivit surselor Jb și Bihon.ro, în cadrul examenului s-a folosit „cerneală simpatică”. Concret, Ioan Sorin Cuc este acuzat că ar fi folosit „cerneală simpatică” atunci când ar fi realizat lucrarea. Testul grilă ar fi fost scos, apoi, din seiful Casei Corpului Didactic din Oradea și completat corect.
Menționăm că, „cerneala simpatică” sau cerneala incoloră devină vizibilă numai la căldură sau prin tratarea cu diferite soluții speciale, însă ar fi fost descoperită de procurorii DNA Oradea în perioada cercetărilor.
Sursa: BIHON.RO
Trimite articolul
XȘi când te gândești că ăștia fac si educație copiilor !!!!
Intelectualitatea romaneasca ! fix pix …. avocata aia sustine sus si tare cum ca , clienta ei este nevinovata , insa recunoaste ca nci cel putin nu a citit inca dosarul , insa aceasta cucuvea stie exact cat de capabila sau nu e cea care a facut sesizarea catre DNA si isi permite sa arunce cu noroi ca o adevarata matracuca , mahalagioaca !
Asa ies întotdeauna analfabeții în față.Și devin directori pe salarii babane.
In Oradea nu poate exista corupție, doar a fost condus de primarele care este fost, actualmente sef c.j., alias Bolovan…