Un copil de aproximativ 10 ani a fost salvat după ce s-a înecat, la Aquaparkul Nymphaea din Oradea. Incidentul a fost raportat autorităților la ora 15:27.
La fața locului echipajul de terapie intensivă mobilă a efectuat manevre de resuscitare, reușind să stabilizeze copilul, care a fost transportat de urgență la spital.
„Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin 112 că, un minor s-ar fi înecat, într-o piscină interioară din incinta unui complex de agrement din municipiul Oradea. La fața locului, polițiștii orădeni au identificat persoana în cauză ca fiind un minor de 10 ani, din localitatea Sânnicolau Mare, județul Timiș”, a transmis ofițerul de relații publice al IPJ Bihor, agent șef, Alin Laza.
În urma cercetărilor s-a stabilit că băiatul a fost împreună cu mai mulți minori, în cadrul unei activități recreaționale organizate, însoțiți de cadre didactice de la o școală din județul Timiș.
Cadrele medicale au reușit să-l stabilizeze pe copil după efectuarea manevrelor de resuscitare, iar apoi l-au transportat la spital.
„Starea minorului este stabilă în acest moment, însă prognosticul este extrem de rezervat. Încercăm să contactăm părinții acestuia, însă până acum nu au răspuns la apelurile telefonice. Băiatul va rămâne internat la terapie intensivă pentru copii”, a declarat, pentru Bihon.ro, şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.
Băiatul a fost găsit sub apă, însă nu se știe cu exactitate cât timp a stat acolo. Un medic rezident din Timișoara, aflat ca simplu client la aquapark, a început manevrele de resuscitare până la sosirea cadrelor medicale. Copilul, transportat ulterior la spital, se află în stare stabilă, însă au apărut semne de posibile complicații la nivelul plămânilor, cauzate de pătrunderea apei calde, ceea ce poate duce la evoluții imprevizibile.
Potrivit martorilor, copilul avea fața aproape neagră. Dr. Hadrian Borcea a explicat că această culoare este cauzată de sângele neoxigenat acumulat la nivelul feței. Cea mai mare problemă este faptul că băiatul a rămas un interval de timp sub apă. Creierul poate rezista maxim 3 minute fără oxigen, însă în acest caz există suspiciuni că minorul ar fi stat sub apă mai mult de 5-10 minute, ce însemnă că creierul a fost afectat, dar nu se știe cât de mult.
Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror.
Sursa: Bihon.ro
Trimite articolul
XDar cadavrele didactice insotitoare unde au fost?