Diferenţa este de 15%, iar românii o vor plăti tot anul viitor, indiferent cum evoluează cursul de schimb. Codul Fiscal prevede ca accizele pentru anul următor să se calculeze la cursul din data de 1 octombrie a anului curent. Românii au, astfel, neşansa de a plăti taxe la maximul anului, cu 0.4 lei mai mult ca anul trecut.
Recalculată, acciza înseamnă scumpirea cu 0.13 lei vechi a litrului de benzină şi cu 0.15 lei vechi a litrului de motorină. Producătorii de ţigări spun că ei vor scumpi din această cauză cu cel puţin 0.5 lei pachetul. Banii merg direct la stat care, datorită crizei mondiale, încasează în plus la buget peste 500 de milioane de euro. Creşterile le vor plăti consumatorii.
Noul curs valutar, cu aprope 40 de bani mai mare faţă de cel stabilit anul trecut e mană cerească pentru statul român, pentru că o acciza mai mare umflă şi veniturile la bugetul de stat.
Trimite articolul
XCursul a fost tot timpul sub 3,5, cum s-a apropiat 1 oct cum a “sarit” la 3,74. Cine dracu e prostanacul care face “jocurile”? Tara lui Nea Caisa, Mos Tagartza…tara p…ii. De fapt a nimanui.
daca se scumpesc carburantii se vor scumpi toate in lant. daca benzina va costa 20-30 lei nici atunci nimeni nu va zice nimic ( magnatii petrolului se vor imbogati in continuare)
noi in general facem bancuri barfim pe la colturi si cam atat. asa ne trebuie . o meritam din plin
si salariile cand o sa creasca in ritmul asta????????????
bine ca un neamt cumpara 1000 de litri de benzina dintr-un salar minim iar noi nici macar un 200…. tzara de kkt
alocatiile la elevi in 15 ani au crescut 15 lei… salariile in 10 ani au crescut 100 de lei.. BENZINA si restu in 10 ani au crescut cu 150%….