Potrivit tion.ro marți, 31 martie, directorul Spitalului CFR din Timișoara confirma informația cum că a rămas fără zece asistente și trei infirmiere. Cadrele medicale invocau diferite motive pentru demisie, unele de ordin medicale, altele legate de faptul că au în îngrijire bătrâni și copii, astfel că se tem de coronavirus.
Spitalul CFR a preluat pacienții adulți care nu sunt infectați cu coronavirus, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Însă când unitatea sanitară de la Pădurea Verde va ajunge la capacitate maximă, în perioada pandemiei, Spitalul CFR va prelua numai pacienți cu coronavirus.
„Având în vedere situația actuală privind pandemia Covid-19 și solicitările de demisie ale personalului medical și auxiliar, respectiv 10 asistente medicale și 3 infirmiere, Spitalul Clinic C.F. Timișoara angajează fără concurs, pe o perioadă determinată de șase luni, conform prevederilor art. 6, cap. III, din Decretul nr. 195/16.03.2020, 10 asistenți medicali și 3 infirmiere”, se arată în anunțul de angajare publicat miercuri, 1 aprilie.
În doar o zi, peste 17 cadre medicale și-au depus dosarele să le ia locul asistentelor și infirmierelor care au demisionat. Directorul unității sanitare spune că a pierdut numărul dosarelor, mai ales că perioada de depunere expiră abia vineri, 3 aprilie.
„Numărul dosarelor depășește numărul posturilor, se va face o comisie la nivel de spital. Cifrele sunt în dinamică, se pot depune în continuare dosare”, ne-a declarat Marius Ciprian Olaru, directorul Spitalului CF Timișoara.
Cât despre materialele de protecție necesare pentru medicii, managerul unității sanitare spune că a reușit să le achiziționeze din donații și sponsorizări și încă așteaptă sprijin de la autorități.
„Echipamente asigurăm pentru maximum o săptămână din sponsorizări și donații, le așteptăm în continuare pe cele care trebuie să vină din partea autorităților”, ne-a mai spus Marius Ciprian Olaru.
Conform ordinului dat de Ministerul Sănătății în 29 martie, spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 sunt Spitalul CF 2 Timișoara, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul Municipal din Lugoj. Maternitatea desemnată pentru Covid-19 este Maternitatea Bega, iar Spitalul Județean de Urgență este unitate de dializă pentru cazuri grave și critice. Spitalul din prima linie este Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!