CONSTANȚA. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog au efectuat, joi, trei percheziţii domiciliare în România, iar, în cadrul unui ordin european de anchetă, alte 5 percheziţii, în state vest-europene, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. Conform DIICOT, în România a acţionat o reţea infracţională, formată din cetăţeni români şi străini, specializată în transportul unor importante cantităţi de droguri de mare risc (heroină) către ţări din vestul Europei, drogurile fiind disimulate în containere în care erau transportate diverse materiale de construcţii sau alte bunuri.
Pe 10 mai, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziţie a unor containere aflate în Portul Constanţa, în urma căreia s-a făcut captura istorică de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcţii, pe ruta Iran-România, cu destinaţia finală ţările din vestul Europei.
Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.
Conform IGPR, până în prezent, au fost găsiţi 9 membri ai grupării infracţionale organizate, printre care şi liderul acesteia, urmând a fi luate măsuri procesuale corespunzătoare.
„Liderul grupului infracţional ar fi stabilit o infrastructură de transport şi comerţ sofisticată şi complexă, pentru a facilita transportul unor cantităţi mari de droguri, de la unităţile de producţie, la cele de distribuţie din Europa. El ar fi controlat un număr semnificativ de companii, depozite şi camioane, în mai multe ţări din UE şi ar fi organizat un flux de mai multe tipuri de bunuri legale, pentru a ascunde traficul de droguri. Marfa legală ar fi fost folosită pentru a ascunde drogurile sau pentru a justifica deplasarea camioanelor între facilităţile sale”, anunţă IGPR.
Toate aceste acţiuni au fost menite să inducă în eroare autorităţile şi să îngreuneze orice potenţială investigaţie.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul autorităţilor judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Ţărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă şi Franţa.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XBRAVO EUROPOL,
dacá nu erati voi se impárteau teancuri groase de Euroi prin Pulitia Románá si ne invadau cu prafurile in occident.
LA MAI MULT
-
Ai noștrii dormeau.Sau verificau portul mastii
-
AI nostri….puscau seminte prin birouri
-
Pont venit de afara …ca daca nu era asa nu i prindea nimeni . totusi sa duci o data 1500 kg ii ceva , fac pariu ca asta o mai adus de cel putin 20 de ori de o avut curajul sa duca atat . Daca la iarba toti sar de cur in sus spunand ca ii recreationala , acum ce fac , au amutit? Dintre toate heroina ii cea mai distrugatoate , nu pt efect in primul rand( ca si legalele te baga in mormant ) pt ca ii scumpa , sevrajul ii groasnic , iar dependentii sunt impinsi la infractiuni . Multi ani ar merita gunoaiele astea care nenorocesc oameni , 10+ . Aici la noi toti stiu ca metalcomp se mai ocupa si cu tigari si cocaina dar daca un politist se baga accidental peste ei isi cer scuze si pleaca , mladin alt bisnitar de tigari , kuki duce cu tirul tigarile…toti stim de ei doar voi imaculatilor de politisti nu vreti sa stiti . La siria am auzit ca curcanii vand droguri…la cè sa te mai astepti atunci .